More

  Džonić pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog trostrukog ubistva

  Goran Džonić (60), penzionisani vatrogasac iz sela Moravac kod Aleksinca, pravosnažno je osuđen na doživorni zatvor zbog ubistva tročlane porodice Đokić, saopštio je Apelacioni sud u Nišu.

  Ovaj sud je odluku doneo po žalbi na prvostepenu presudu kojom je Džoniću izrečena istovetna kazna.

  -Petočlano veće Apelacionog suda nakon javne sednice održane 17. januara ove godine preinačilo je presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine te mu u kaznu doživotnog zatvora uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora-naveo je Apelacioni sud.

  Uračunavanje pritvora u doživotni zatvor izvršeno je zbog preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust. Zakonom je propisano da osobe koje su osuđene na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina, a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru.

  Apelacioni sud je 9. februara spise predmeta sa odlukom dostavio Višem sudu koji će tu odluku u najkraćem roku dostaviti strankama i svima koji po zakonu trebaju da je prime.

  U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda je potvrđena

  Džonić je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora jer je 21. septembra 2021. godine ubio brata od tetke Gorana Đokića, njegovu suprugu Gordanu i njihovu ćerku Lidiju.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi