More

  Dvojica uhapšena zbog mita za izdavanje bugarskog državljanstva

  • M.Ž. i D.M. uhapšeni zbog sumnje da su primali mito za izdavanje bugarskog državljanstva
  • Sumnja se da je D.M. za falsifikovana dokumenta za dobijanja bugarskog državljanstva od 50 osoba zahtevao i primio ukupno 1.47 miliona dinara, a potom je M.Ž., zaposlenom u Gradskoj upravi Pirot, dao 2.500 evra kako bi izdao lažna dokumenta-saopštio je MUP
  • Protiv 50 osoba je podneta krivična prijava zbog sumnje da su davali mito

  Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su šezdesetdvogodišnjeg M.Ž. i četrdesetjednogodišnjeg D.M. zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

  -Sumnja se da je D.M, kao posrednik organizovao postupak dobijanja bugarskog državljanstva za 50 osoba na osnovu falsifikovanih dokumenata za koje je zahtevao i primio ukupno 1.47 miliona dinara. Potom je M.Ž., zaposlenom u Gradskoj upravi Pirot, dao 2.500 evra kako bi izdao lažna dokumenta-saopštio je MUP.

  U saopštenju se dodaje da je protiv 50 osoba podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

  Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi