More

  Dveri dodelili gradonačelnici Niša Gra pri beščašća

  • Gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski pripalo priznanje Gran pri beščašća, koje dodeljuje Dveri iz Niša
  •  Oni su zatražili smenu gradonačelnice Niša jer je “ dokazaka da ne vodi grad u javnom već u ličnom i interesu partijsko-poslovnog kartela, kao i raspisivanje lokalnih izbora u Niši
  • Dveri su podsetile da je Sotirovski bez konkurencije osvojila Gran pri zbog nepotizma i netrpeljivost prema kritici i političkim oponentima
  • Ova opoziciona strana je napomenula da je gradonačelnica slupala službenu “ škodu“ na putu ka rodnom kraju, a da o toj saobraćajnoj nesreći ne postoji službeni zapisnik policije

  Predstavnici Dveri i Nišu „dodelili“ su danas Gran pri bešćašća za 2021. godinu gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski.

  Oni su istovremeno zatražili njenu smenu jer je „dokazala da ne vodi grad u javnom već u ličnom i interesu partijsko- poslovnog kartela“, kao i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u Nišu.

  Ispred Gradske kuće, u kojoj je kabinet gradonačelnice, ostavili su repliku gas maske i „okitili“ jelku fotografijama „primera besčašća niške SNS vlasti“ .

  – Gradonačelnica je osvojila Gran pri  bez konkurencije zbog nepotizma, vulgarne netrpeljivosti prema kritici i prema političkim oponentima, nebrige za životnu sredinu, fingiranju javnih rasprava za budžet i Generalni urbanistički plan, arčenje milijardi za akva park dok se grad guši u dimu i otpadu, odsustvo empatije za muke svojih siromašnih sugrađana, izbeglica, otpuštenih radnika, samohranih majki, pa i otete i zlostavljane devojčice iz porodice Karimanović- rekla je Tamara Milenković Kerković, potpredsednica Dveri i predsednica niškog odbora tog pokreta u Nišu.

  Milenković Kerković je na konferenciji za novinare ispred Gradske kuće podsetila i da je gradonačelnicin zet Vedran Ivanović na gradskom konkursu dobio pravo da kupi po beneficiranoj ceni takozvani socijalni stan, dok je zakup takvog stana bio onemogućen socijalno i stambeno ugroženoj porodici otete i seksualno zlostavljane devojčice.

  Prema njenim rečima, gradonačelnica se nije pozabavila gasifikacijom ili sadnjom zelenog pojasa uprkos tome što Niš „ima najzagađeniji vazduh na Balkanu“, a lično je dopustila da rekonstrukcija centralnog gradskog trga i Tvrđavskog mosta „uđe u Ginisovu knjigu rekorda“ zbog dužine, mada bi to mogla i po lošem kvalitetu radova.

  Gradonačelnica je, takođe, slupala službenu „škodu“ dok je vozila „ka rodom kraju“, a udes je i danas bez službenog zapisnika policije.

  Uvela je pojam „tajanstvenog investitora“ za izgradnju 45 soliterskih blokova, za koji čitava niška javnost zna da je kompanija porodice Karić, koja u tome sarađuje sa „Tesla parkom“, kazala je ona.

  – Dodela kancelarije udruženju koje vodi osuđivani silovatelj Sima Spasić, posečeno drveće na centralnom trgu, bilbordi sa čestitkama Aleksandru Vučiću, čudovišni udvorički „mural“ Vučiću na hotelu  Ambasador“, Fejsbuk objave o opoziciji kao o „ljudskom otpadu“, napadi na lidere opozicionih stranaka, bezbrojne deponije, postavljanje v. d. direktora bez stručnosti, tolerisanje korupcije u javnom preduzećima i ustanovama, ravnodušnost prema deci sa hendikepom ili sudbini stočara i žedne stoke na Suvoj planini, i još mnogo toga, više je nego dovoljno za smenu gradonačelnice- rekla je Milenković Kerković.

  Niške Dveri „dodeljuju“ Gran pri besčašća od prošle godine, kada je laureatkinja takođe bila gradonačelnica Sotirovski.

  One istovremeno proglašavaju i Top listu besčašća gradske vlasti, na kojoj su njeni najveći propusti i afere.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi