More

  Dveri: Da li crvi gmižu na Ginekološko akušerskoj klinici u Nišu?

  Foto: Vesna Torović

  Potpredsednica Srpskog pokreta Dveri Tamara Milenković Kerković postavila je pitanje direktorima Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Niš i Ginekološko-akušerske klinike (GAK) u tom gradu, Zoranu Perišiću i Dejanu Mitiću, da li su verodostojni snimci koje pacijentkinje postavljaju na društvenim mrežama, a na kojima se vide crvi koji gmižu po podu kupatila te klinike.

  Potpredsednica Dveri je dodala  da je poseta ministarke zdravlja Danice Grujičić Nišu u aprilu, upravo  njeno priznanje da je niško porodilište u jako lošem stanju.

  -Posle toga  su počela da pristižu obećanja ministra finansija Siniše Malog i direktora UKC Niš da će za njegovu rekonstrukciju novim budžetom biti izdvojeno 900 miliona dinara, a da će radovi početi ove godine-kazala je ona.

  Prema njenim rečima, u Zakonu o budžetu za 2024. godinu u razdelu Ministarstva zdravlja nema sredstava za niško porodilište.

  -Ministar Mali na moje poslaničko pitanje nije odgovorio, osim tvrdnji da Srbija ima privredni rast, da su finansije stabilne, a da Vlada i pored pet milijardi evra koje ima na računima nastavlja da se zadužuje ‘jer je to dobro za privredni rast’ i da mi ‘poslanici-diletanti’, kako nas je nazavao, ne razumemo ‘hedžing’ i ‘svop’ finansijske derivate, pa nam je zbog toga nemoguće objasniti kako u 35,5 milijardi evra koliko se Srbija već zadužila nema ni dinara za srpska porodilišta, a ni obećanih para za porodilište u Nišu koje je u najgorem stanju- rekla je Milenković Kerković.

  Ona je podsetila da su pre devet meseci Dveri pokrenule kampanju “Jedna je majka” za dostojanstven tretman trudnica i porodilja i za obnovu svih porodilišta u Srbiji. 

  -Pored uličnih akcija u gradovima Srbije, uz podršku desetina hiljada građana, uputili smo zahtev Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu za brigu o porodici, kao i skupštinama na svim nivoima vlasti, da u svojim budžetima preusmere sredstva za podizanje kadrovskih i materijalnih kapaciteta u srpskim porodilištima-saopštila je Milenković Kerković.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi