More

  DVADESET PETI PROTEST „1 OD 5 MILIONA“ U BEOGRADU: NA SLEDEĆEM PROTESTU 8. JUNA BIĆE SAOPŠTENI DALJI POTEZI OPOZICIJE

  • Šest meseci protesta „1 od 5 miliona“ obeležiće se velikim protesnim okupljanjem 8. juna u Beogradu, najavljeno je na 25. beogradskom protestu
  • Večerašnji protest je bio posvećen „sećanju na sve žrtve režima“ od početka njegovog organizovanja 30. novembra prošle godine
  • Profesor Čedomir Čupić je pozvao sve sudije da se izjasne o „napadu vlasti na sudiju Apelacionog suda Miodraga Majića samo zato što se stručnošću suprotstavio njenim zakonima“
  • Vlast govori o ekonomskom napretku, a u našem novčaniku nalazi se korov i ambrozija, poručio je Aris Movsesijan iz Nove stranke
  • Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da je njegovim prebijanjem pre šest meseci „vlast poručila svakom građaninu šta ga čeka ako misli svojom glavom“
  • Stefanović je rekao da predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić „čeka pogrešan potez“ učesnika protesta, ali da mu oni to neće priuštiti, već će „ostati strpljivi i poslati ga na đubrište istorije“
  foto: 1-od-5-miliona

  Šest meseci protesta „1 od 5 miliona“ obeležiće se velikim protesnim okupljanjem 8. juna u Beogradu, najavljeno je danas na 25. protestu, koji je bio posvećen „sećanju na sve žrtve režima“ od početka njegovog organizovanja.

  Glumac Branislav Lečić kazao je da će tada i najaviti „nove poteze kojima će ugroziti vlast“.

  On je kazao da će se tog dana protesti organizovati u drugim mestima, što će predstavljati krunu svega što je do sada rađeno.

  Lečić je rekao da su institucije uzurpirane i istakao da je jedina institucija narod.

  – Ovde je slobodni parlament i ovde se odlučuje- kazao je on.

  Profesor Čedomir Čupić je pozvao sve sudije da se izjasne o napadu vlasti na sudiju Apelacionog suda Miodraga Majića i ocenio da vlast donosi zakone koji njoj odgovaraju, a da ne pita struku.

  – Samo zato što se stručnošću suprotstavio, vlast i njeni poslušnici žele Majića da provuku kroz „toplog zeca“- rekao je Čupić.

  On je kazao da vlast „histeričnim napadima“ želi da zaplaši sudije u Srbiji i pozivao sudije da se izjasne da bi „odbranili sebe i sve gradjane“.

  – Šest meseci protesta pokazalo je da vlast ne može da zaustavi gradjane u borbi za slobodu- rekao je Čupić i poručio građanima da predstavljaju „žišku koja preti da postane plamen“.

  Aris Movsesijan iz Nove stranke nazvao je sadašnju vlast „teroristom obrazovanja“ i kazao da je iz zemlje oterala sve, uključujući decu, naučnike i generale.

  – Oni govore o ekonomskom napretku, a u našem novčaniku nalazi se korov i ambrozija- rekao je Movsesijan.

  Nakon okupljanja kod Terazijske česme, građani su krenuli u protesnu šetnju do zgrade RTS-a, gde je održan Dnevnik Slobodne Srbije.

  Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović rekao je u Dnevniku slobodne Srbije da je njegovim „prebijanjem pre šest meseci“ vlast poručila svakom građaninu „šta ga čeka ako misli svojom glavom“.

  On je istakao da je ona vlast koja se „održava krvlju“- gubitnička, tako da će i ova „brzo otići“.

  – Vratili ste osmeh i nadu Srbiji, hvala vam- poručio je Stefanović navodeći da je protest „rodjen u mraku“, ali da će „svetlo ovladati“.

  On je pozvao sve građane da budu zajedno jer su jedan narod i da „ne dozvole da ih Vučić pocepa“.

  Stefanović je rekao da učesnici protesta neće „nasesti na Vučićevu provokaciju“ da se sa njim „obračunavaju fizički i upadaju u institucije“.

  – On čeka pogrešan potez, ali bićemo strpljivi i on će otići na djubrište istorije- rekao je Stefanović.

  Na početku Dnevnika slobodne Srbije napravljena je retrospektiva „svih prebijanja i nasilja koje je počinila vlast“.

  Posle zadržavanja ispred RTS-a, učesnici protesta nastavili su šetnju do Predsedništva Srbije, gde je okupljanje završeno pozivom na novi protest u Kruševcu i Beogradu sledeće subote.

  Na tom protestu će se obeležiti šest meseci od prebijenja Borka Stefanovića u Kruševcu, što je iniciralo proteste širom Srbije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi