More

  DVADESET DRUGI PROTEST “1 OD 5 MILIONA” U BEOGRADU: FORMIRANA “SLOBODNA ZONA” U PIONIRSKOM PARKU

  • U “Slobodnoj zoni” u Pionirskom parku u Beogradu svakodnevno će sa građanima razgovarati poslanici, članovi Asocijacije slobodnih odbornika Srbije i druge javne ličnosti, lideri opozicije će održavati konferencije za novinare, a uveče će se emitovati dnevnici “Slobodne Srbije”
  • Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da je to što su danas u Pionirskom parku neprekidno bile uključene prskalice za vodu “toliko smešno da to može da padne na pamet samo Aleksandru Vučiću i Goranu Vesiću”.
  • Glumac Branislav Lečić zatražio je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti koje će to posledice trpeti Srbija zbog toga što građani nisu želeli da podrže njegov plan o razgraničenju sa Albancima na Kosovu.
  • Probuđeni duh je tu, održavamo vatru akcijama na ad hok način – to znači kao komandosi, kao nindže, pojavljivaćemo se gde god je zakon prekršen, gde god su ljudska prava i slobode uskraćene-najavio je Lečić
  • Okupljeni građani uputili su podršku vlasnici novosadske K9 televizije Maji Pavlović, koja već 20. dan štrajkuje glađu ispred sedišta REM-a. Ona je najavila, posle  večerašnjeg sastanka sa članicom Saveta REM-a Oliverom Zekić, da će prekinuti štajk u ponedeljak ako joj budu ispunjena dva od četiri zahteva
  • U Kragujevcu je za 11. maj najavljen veliki protest “Prava budućnost Srbije” na koji su pozvani građani iz Niša, Kraljeva, Beograda, Novog Sada.

  Učesnici 22. protesta “Jedan od pet miliona“ formirali su večeras takozvanu ”Slobodnu zonu“ u Pionirskom parku kod Predsedništva Srbije i najavili da će se tu svako veče čitati „slobodne vesti“.

  Predsednik gradskog odbora Dveri Jugoslav Kiprijanović rekao je da će u “Slobodnoj zoni” sa građanima svakodnevno razgovarati poslanici, članovi Asocijacije slobodnih odbornika Srbije i druge javne ličnosti.

  Prema njegovim rečima, planirano je da lideri opozicije u 14 časova održavaju konferencije za novinare kao i da se uveče emituju dnevnici “Slobodne Srbije”, razne kulturne manifestacije, konferencije za novinare i drugi sadržaji.

  Predsednik opozicionog Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da je to što su danas neprekidno bile uključene prskalice za vodu u Pionirskom parku “toliko smešno da to može da padne na pamet samo Aleksandru Vučiću i Goranu Vesiću”.

  -Ovo ni Branislav Nušić ne bi mogao da opiše. U životu nisam video da neko pokušava da otera građane sa političkog događaja na taj način. Ranije su korišćeni vodeni topovi-kazao je Veselinović.

  Veliki deo parka u blizini šatora je natopljen vodom iz prskalica za polivanje koje su neprekidno radile.

  Glumac Branislav Lečić upitao je na večerašnjem protestu kod Terazijske česme predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti koje će to posledice trpeti Srbija zbog toga što, kako je rekao, građani nisu želeli da podrže njegov plan o razgraničenju sa Albancima na Kosovu.

  -Koji je to tvoj plan za Kosovo Aleksandre Vučiću, kakvo je to razgraničenje? Ovaj narod mora da zna ono što ga se tiče i ono što mu je sudbinski važno. Sa kim si ga ti to podelio? I još kažeš: “Posledice će biti strašne”. Da ćemo kroz deset ili 20 godina snositi konsekvence zato što smo odbili tvoj nepostojeći plan. Koje konsekvence Aleksandre Vučiću? Saopšti nam javno, da znamo- rekao je Lečić.

  On je kritikovao Srbe koji su organizovali protest ispred pekare Albanca Mona Đuraja u Borči i rekao da nijedan pravi Srbin ne sme da bude nasilan prema drugima.

  Govoreći o nastavku protesta, Lečić je rekao da će građani ostati odlučni u borbi za svoja prava i da kičmu koju su sada uspravili više nikada neće saviti.

  -Nemojte da se zbunite ako nas nema u pravom trenutku dovoljno, biće nas kad bude trebalo.

  Održavamo vatru. I akcije koje preduzimamo biće takve da uvek čekaju i znaju da je probuđeni duh tu, na ad hok način – to znači kao komandosi, kao nindže, pojavljivaćemo se gde god je zakon prekršen, gde god su ljudska prava uskraćena, gde god su slobode uskraćene, gde god nas ponižavate kao ljude-najavio je Lečić.

  On je pozvao okupljene građane da pozdrave vlasnicu novosadske Kanala 9 televizije Maju Pavlović, koja i dalje štrajkuje glađu ispred sedišta REM-a, jer se ona tako bori ne samo za svoje interese već i za slobodu svih medija u Srbiji.

  Umesto obraćanja vlasnice K 9 televizij , što je prvobitno bilo najavljeno, pročitani su njeni zahtevi. Inače, Pavlović je izjavila, posle večerašnjeg sastanka sa članicom Saveta REM-a Oliverom Zekić,  da neće prekinuti štrajk glađu do ponedeljka.

  Ona je navela da je dogovoreno da budu ispunjena dva od četiri njena zahteva zbog kojih 20 dana štrajkuje glađu.

  -Dogovoreno je da Organizacija proizvođača fonograma Srbije (OFPS) u ponedeljak ujutru odblokira račun moje televizije, kao i da najkraćem roku bude vraćena u mrežu IPTV-a Telekoma Srbija. Prekinuću štrajk tek posle ispunjenja tog obećanja, odnosno ta dva zahteva-izjavila je Pavlović.

  Ona je navela da se nada da će se to desiti u ponedeljak pre podne i da će posle toga uslediti sastanak sa članovima REM-a oko ispunjenja ostalih zahteva zbog kojih štrajkuje glađu.

  Pavlović je nastavila jutros, 20. dan, štrajk glađu ispred REM-a, nakon što je sinoć prespavala u zgradi opštine Stari grad.


  KRAGUJEVČANI ZAKAZALI ZA 11. MAJ VELIKI PROTEST “PRAVA BUDUĆNOST SRBIJE”    

  Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu najavili su na večerašnjem protestu da će iduće subote, 11. maja, u tom gradu biti održan veliki protest pod nazivom „Prava budućnost Srbije“, uz učešće građana iz nekoliko gradova u Srbiji.

  -Ako želimo da smenimo vlast i pobedimo časno, moramo mnogo više na tome da radimo. Da širimo krug prijatelja i budemo konkretniji u zahtevima i akcijama, rekla je članica Organizacionog odbora Stanislava Pavlović u obraćanju na đačkom trgu posle protestne šetnje.

  Ona je rekla da je plan da se sledeće subote pozovu na protest u Kragujevcu udruženja građana iz Kraljeva, Valjeva, Niša, Novog Sada i Beograda.

  Upućen je poziv građanima da učestvuju u novom krugu protesta i novom vidu borbe pod nazivom „Prava budućnost Srbije“, čije će trajanje zavisiti od njihove odlučnosti, jedinstva i podrške.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi