More

  Dva inspektora i dva špeditera uhapšena zbog korupcije u Nišu

  • U Nišu su uhapšena dva inspektora zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, a zastupnik firme i dvojica špeditora zbog  falsifikovanja službene isprave
  • Uhapšeni su J. Š. (58), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (63) sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja, kao i zastupnik firme S. S. (39) i špediteri D.S. (55) i Z.S. (57)
  • Osumnjičeni inspektori krajnjem juna prošle godine, kako bi ubrzali carinjenje robe, i pored toga što nisu stvarno obavili kontrolu robe, sačinili su fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S.S., a na šta ih je ona, zajedno sa D.S. podstrekivala
  • Osumnjičeni špediter Z.S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države
  Foto: Ilustracija

  Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem službenih isprava falsifikovali dokumenta vezana za uvoz hrane.

  Zbog  sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su J. Š. (58), inspektor u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i P. S. (63) sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja.

  Zastupnika firme S. S. (39) i špediterima D.S. (55) i Z.S. (57) na teret stavlja falsifikovanje službene isprave.

  Osumnjičeni inspektori J.Š. i P.S., krajnjem juna prošle godine, kako bi ubrzali carinjenje robe, i pored toga što nisu stvarno obavili kontrolu robe, sačinili su fiktivne zapisnike o izvršenoj kontroli uvoza hrane i uzimanju uzoraka firme koju zastupa osumnjičena S.S., a na šta ih je ona, zajedno sa D.S. podstrekivala.

  Osumnjičeni špediter Z.S. se tereti da je popunio obrazac za međunarodni transport te robe, u kome je kao pošiljaoca upisao firmu iz druge države.

  Sumnja se da je potom, skenirao pečat i potpis drugog pravnog lica i tako falsifikovan dokument upotrebio za carinjenje robe firme koju zastupa S.S.

  Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi