subota, 21.07.2018

AMERIČKA AMBASADA: GRAĐANI SU SLOBODNI DA POKREĆU INICIJATIVE PO SVOM IZBORU

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država podržava slobodu govora, a građani su slobodni da u skladu sa zakonskim pravilima predlažu i preduzimaju inicijative po njihovom izboru, saopštila je ta ambasada za dnevni list Danas povodom peticije da se sa Klinike za Kardiohirurgiju Kliničkog centra Niš ukloni spomen ploča zahvalnosti SAD za donaciju datu ovoj klinici.

ZAŠTITNICA GRAĐANA NIŠA: NEOPHODAN BIRO ZA PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI JER JE PRAVDA DOSTIŽNA...

Grad Niš bi trebalo da formira Biro za pružanje besplatne pravne pomoći građanima do donošenja Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, koji, inače, nije usvojen ni 12 godina nakon stupanja na snagu Ustava Srbije koji garantuje tu vrstu pomoći građanima, smatra niška ombudsmanka Sanja Stojančić.

PETICIJA ZA UKLANJANJE SA NIŠKE KLINIKE ZA KARDIOHIRUGIJU SPOMEN- PLOČE SA GRBOM ...

Peticija da se sa Klinike za kardiohirgiju i traumatologiju Kliničkog centra u Nišu ukloni spomen-ploča američkom narodu, vojci i vladi, koja je nedavno otkrivena u znak zahvalnosti za donaciju  Američke vojske od 400.000 evra, pokrenuta je juče na društvenim mrežama.

SUD ODLUČIO DA SU BAGERI KURŠUMLIJSKOG VODOVODA POVREDILI PRIVATNI POSED RISTIĆA, ALI POGREŠIO PRAVNI...

Osnovni sud u Kuršumliji usvojio je nedavno tužbeni zahtev Čedoslave Ristić i njenih rođaka koji su tvrdili da im je opštinsko javno preduzeće “Toplica“ „ometalo državinu“ jer su njegovi bageri neovlašćeno upali na njihov privatni posed, srušili kapiju i iskopali kanal od 40.tak metara, kako bi postavili vodovodno- kanalizacionu mrežu za „povlašćenog“ komšiju

DIREKTOR BIRODIJA : LOKALNE SAMOUPRAVE PRAVE LOKALNE ANTIKORUPCIJSKE PLANOVE DA SE NE BI...

U Srbiji ne postoji suštinska borba protiv korupcije, iako je to važno pitanje za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.

OTAC ČETVORO DECE SE UBIO NAKON ŠTO MU JE ISKLJUČENA STRUJA ZBOG DUGA OD...

Miroslav S. (44), raseljeno lice sa Kosova i Metohije sa boravištem u niškom selu Jelašnica, izvršio je samoubistvo sinoć, samo nekoliko sati nakon što mu je struja isključena zbog duga od 22.000 dinara.

CENTAR ZA INTEGRITET I BIRODI U NIŠU ORGANIZUJU TRIBINU “ BORBA PROTIV KORUPCIJE U...

Tribina „Borba protiv korupcije u gradovima i opštinama Srbije“ biće održana sutra 17 časova  u Mesnoj zajednici Božidar Adžije na Bulevaru Nemanjića u Nišu.

“GRUPA STUDENATA” MEDICINSKOG FAKULTETA U NIŠU: PROFESORKA ZLATANOVIĆ I NJENA ĆERKA ZA POLAGANJE ISPITA...

Grupa studenata Medicinskog fakulteta u Nišu u anonimnom pismu optužuje šeficu katedre za očne bolesti Gordanu Zlatanović i njenu ćerku, asistentkinju Maju Živković,...

AGENCIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE DUŽE OD GODINU DANA “PRIKUPLJA INFORMACIJE” O SPORNOM OBNAVLJANJU...

Agencija za borbu protiv korupcije duže od godinu dana “prikuplja informacije” u vezi sa indicijama da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  na zakonski sporan način obnavlja svoj vozni park.

PROTIV BIVŠEG PREDSEDNIKA NIŠKE OPŠTINE PALILULA I FUNKCIONERA SNS-A PODIGNUTA OPTUŽNICA

Zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj Viši sud u Nišu podigao je optužnicu protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića