• Od posledica koronavirusa preminula žena P.B.(60), to je druga žrtva u Nišu, a u Srbiji šesta
  •  K.S. (80) umro je na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbija
  • U Nišu su od koronavirusa preminule dve žene, prva žrtva je ginekologinja stara 60 godina
foto: Vesna Torović

Još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen koronavirus  preminula su u toku noći, saopštilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.

Jedna od preminulih je žena P.B. (62), koja je  bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš, tako da je do sada u Srbiji od koronavirusa preminulo šest osoba, a u Nišu dve.

-Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis – saopšteno je na sajtu covid19.

Na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbija preminuo je K.S. (80), koji je poslednjih nekoliko dana bio na respiratoru.

-Pacijent je  bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus – naveli su u Ministarstvu zdravlja.

Ministarstva zdravlja je zvanično sapštilo da su u Nišu od koronavirusa preminule dve žene. U utorak popodne je umrla ginekologinja stara 60 godina koja je radila u  Domu zdravlja. Ona je prva zdravstvena radnica u Srbiji žrtva koronavirusa.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here