More

  DOK SE NA RASVETLJAVANJE PALJEVINA AUTOMOBILA FUNKCIONERA ČEKA DUŽE OD GODINU DANA, POSLEDNJI SLUČAJ RASVETLJEN ZA NEKOLIKO SATI

  • Protiv osumnjičenog muškarca (34) koji je zapalio automobil prodavca oraha i lešnika na Cvetnoj pijaci biće podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti, potvrđeno je u policiji
  • Požar na ovom automobilu je najmanje 19. namerna noćna paljevina parkiranih vozila na niškim ulicama u poslednjih godinu i po dana
  • Među zapaljenim vozilima su automobili dva gradska funkcionera, pet policijskih rukovodilaca i članova njihovih porodica, kao i poznatog niškog hotelijera, ali svi ti slučajevi, izuzev paljevine službenog vozila inspektora Dejana Utvića, do danas nisu rasvetljeni

  foto: m.s.

  Policijska uprava Niš (PU) je posle samo nekoliko sati od paljevine automobila „audi A6“ u vlasništvu N.V., inače prodavca oraha i lešnika na Cvetnoj pijaci kod Tvrđave, otkrila osumnjičenog, muškаrcа starog 34 godine, potvrđeno je u policiji.

  PU Niš će po nаlogu niškog Osnovnog jаvnog tužilаštvа (OJT) protiv osumnjičenog podneti krivičnu prijavu zbog krivičnog dela izаzivаnje opšte opаsnosti.

  Automobil „audi A6“ zapaljen je prošlog četvrtka oko 22 časa, u dvorištu oštećenog u Hercegovačkoj ulici, i potpuno je izgoreo.

  Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je polio benzinom prednju hаubu vozilа i zapalio ga „zbog neraščišćenih odnosa u vezi sa novčanim dugom“.

  Požar na ovom automobilu je najmanje 19. namerna noćna paljevina parkiranih vozila na niškim ulicama u poslednjih godinu i po dana.

  Među zapaljenim vozilima bili su i automobili dva gradska funkcionera, pet policijskih funkcionera i članova njihovih porodica, kao i poznatog niškog hotelijera Ivana Spasića, ali ti slučajevi, izuzev  paljevine službenog vozila načelnika odeljenja Kriminalističke policije iz Niša Dejana Utvića, do danas nisu rasvetljeni.

  U OJT su prošle sedmice kazali da još traju osnovne istražne radnje povodom paljevina privatnih i službenih automobila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura i direktora JKP Tržnica Gorana Đorevića, koji su i istaknuti pripadnici SNS-a, kao i tadašnjeg zamenika načelnika niške Policijske uprave Zorana Bogdanovića.

  Vozila ovih funkcionera zapaljena su pre godinu dana.

  – U ova tri slučaja primili smo krivične prijave protiv NN izvršilaca zbog krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti, Policijskoj upravi Niš dostavili smo zahtev za otkrivanje izvršilaca i očekujemo izveštaj. Za slučaj paljenja vozila Z.B. stavili smo naredbu za DNK veštačenje, koja je upućena niškom Zavodu za sudsku medicinu- rekla je portparolka OJT Milica Jovović.

  Poslednje nerasvetljena paljevina dogodila se u noći između 14. i 15. novembra, kada je, prema nezvaničnim informacijama,  zapaljen službeni automobil zamenika načelnika niške Bezbedno-informativne agencije (BIA) Dušana Ćirkovića.

  Niško OJT i PU do sada su saopštili da su rasvetljena tri slučaja i uhapšeno šest osoba.

  Prema nezvaničnim informacijama, OJT i PU su navodno rasvetlili pet slučajeva, ali bliže informacije nisu poznate javnosti.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi