More

  Doček Nove godine na Trgu u Nišu bez vatrometa zbog brige o životinjama

  Foto: m. k.

  Na dočeku Nove godine na Trgu kralja Milana u Nišu u ponoć neće biti uobičajnog vatrometa, a novac koji je za tu namenu bio planiran u budžetu grada biće dat u humanitarne svrhe, saopštilo je danas Udruženje za zaštitu životinja „Pit“.

  Odluka da na javnom dočeku ne bude vatrometa, kako je dodao “Pit”,  doneta je na sastanku sa gradonačelnicom  Niša Draganom Sotirovski.

  -Već godinama kroz akciju „Stop petardama“ ukazujemo koliki problem životinjama predstavlja upotreba pirotehničkih sredstava. Pozivamo i ostale gradove u Srbiji da slede primer Niša i da novac koji su planirali za nabavku vatrometa doniraju u humanitarne svrhe-navelo je ovo udruženje.

  Iako  nije saopšteno koliko je para planirano za nabavku vatrometa u Nišu, gradonačelnica Niša je tokom prošle sedmice saopštila da će organizacija koncerata u noći 30. i 31. decembra, koštati grad blizu 11 miliona dinara.

  Na trgu će, kako je najavljeno, 30. decembra uveče nastupiti Riblja Čorba, a u novogodišnjoj noći biće organizovan zajednički koncert Violete Miljković i Bobana Zdravkovića.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi