More

  DIREKTORU KANCELARIJE ZA MLADE ODREĐEN PRITVOR DO 30 DANA ZBOG SUMNJE DA JE POČINIO KORUPCIJU

  • Šefu Kancelarije za mlade Stevanu Živković, I njegovim saučesnicima Danilu Zogoviću I Dušanu Stajiću određen pritvor zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke.
  • Živković je osumnjičen da je zloupotrebio službeni položaj I prao novac, tako što je kao član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala “Naisus fest 2018“ izdejstvovao da  ova manifestacija dodeli Udruženju “Naisus saund” 1,8 miliona dinara na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem.
  • Ponuda ovog udruženja zasnivala se na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, a zatim su svi zajednički preko različitih računa izvukli oko 1,8 miliona dinara para Nišlija, koje je Grad uplatio “Naisus saundu”-navodi Viši sud.
  • Gradonačelnik i čelnici Niša ne žele da komentarišu ovo hapšenje.
  • I gradski većni resorno zadužen za omladinu i spot, Branislav Kačar hapšen zbog sumnje da je počinio trgovinu uticajem

  foto: Kancelarija za mlade

  Šefu Kancelarije za mlade u Nišu, Stevanu Živkoviću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotrebu službenog položaja I pranje para.

  Isti pritvor određen je Danilu Zogoviću i Dušanu Stajiću , koji su navodno sa  Živkovićem počinili korupciju.

  Viši sud navodi da je pritvor određen svoj trojici osumnjićenih  zbog sumnje da bi mogli da utiču na svedoke.

  -Svoj trojici je određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koji ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke. Pritvor može trajati najduže 30 dana – navode u Višem sudu.

  Šef Kancelarije I Zogović I Stajić uhapšeni su  6. septembra jer je Živković kao član Komisije za sufinansiranje muzičkog festivala “Naisus fest 2018 “ izdejstvovao da  ova manifestacija dodeli  Udruženju “Naisus saund” 1,8 miliona dinara na osnovu prethodnog dogovora sa Zogovićem i Stajićem.

  – Ponuda ovog udruženja zasnivala se na lažnim fakturama sa neistinito prikazanim troškovima festivala, a zatim su svi zajednički preko različitih računa izvukli oko 1,8 miliona dinara para Nišlija, koje je Grad uplatio “Naisus saundu”-navodi Viši sud.

  Medijska kutija je pokušala da dobije komentar od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića povodom hapšenja direktora Kancelarije za mlade, ali on nije odgovarao na telefonske pozive.

  Omladinci Demokratske stranke ocenili su daje hapšenje šefa Kancelarije za mlade grada Niša  “ bruka ne samo za SNS već I za gradonačelnika I Grad Niš”.

  Živkovića je kao član SNS imenovan za direktora Kancelarije za mlade aprila 2016. godine. Bio je član Saveta za mlade Skupštine Niša, a od 2012. godine je vodio omladinu SNS. Inače, Živković se bavio kik-boksom, pa je 2012. godine proglašen za sportistu godine Niša.


  I gradski većnik za omladinu I sport osumnjičen za trgovinu uticajem

  Gradski većnik i funkcioner SNS Branislav Kačar uhapšen je decembra prošle godine zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem.

  Kačar je osumnjičen da je umešan u nameštanje tendera za angažovanje portira, čistača i obezbeđenja u gradskoj upravi, ali i u malverzacije u vezi sa isplatom novca iz gradskog budžeta namenjenog srpotskim klubovima.

  Kačar (27) je član Gradskog veća Niša od jula 2016. godine i resorno je zadužen za sport i omladinu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi