More

  DIREKTORKA OBJEDINJENE NAPLATE: ODBORNICA NIJE DOBILA OTKAZ ZBOG NAJAVE DA NEĆE GLASATI ZA PREDAJU NIŠKOG AERODROMA

  • Odbornici Jeleni Đorđević nije produžen ugovor o radu jer se vratio radnik sa bolovanja i više nema potrebe za njenim angažovanjem, kaže direktorka JKP “ Objedinjena naplata” Jelena Stojanović
  • To što odbornici nije produžen ugovor o radu nema nikakve veze sa njenim javnim istupanjima u vezi sa glasanjem o Niškom aerodromu, kaže direktorka
  • Ona kaže da “niko iz vladajuće koalicije nije vršio pritisak na nju da ne produži ugovor o radu Đorđevićevoj već da je u ovom slučaju morala da poštuje zakon”

  Odbornici Jeleni Đorđević nije produžen ugovor o radu u “ Objedinjenoj naplati” jer se vratio radnik sa bolovanja i više nema potrebe za njenim angažovanjem, izjavila je direktorka” ovog javnog komunalnog preduzeća Jelena Stojanović za Medijsku kutiju.

  Odbornici  Đorđević, koja je do skora pripadala Jedinstvenoj Srbiji, i koja je javno saopštila da će glasati protiv poklanjanja Aerodroma “ Konstantin Veliki” u Nišu državi , samo petnaestak dana nakon takvog istupanja nije  produžen ugovor o radu na određeno vreme u “ Objedinjenoj naplati”, gde je zamenjivala privremeno odsutne radnike.

  foto: privatni facebook

  -To što odbornici nije produžen ugovor o radu nema nikakve veze sa njenim javnim istupanjima da će glasati protiv odluke da vlasništvo Niškog aerodroma bude preneto na državu . Kao direktorka samo sam poštovala zakon, a u ovom slučaju ne postoji pravni osnov da Đorđevićeva  i dalje bude zaposlena  kod nas-rekla je direktorka “ Objedinjene naplate”.

  Na pitanje Medijske kutije kako to da sada ne može da se produži njen ugovor o radu, kada je on do sada produžavan nekoliko puta, kada god se ukazala potreba da ona zameni nekog od provremeno odsutnih radnika, direktorka je odgovorila da  “ ne može da tera radnike da idu na bolovanje da bi mogla da oslobodi radno mesto za Đorđevićevu”.

  Odbornica je, inače, bila zaposlena u ovom javnom preduzeću od  2. novembra 2016. godine.

  -Zadovoljni smo njenim radom i ukoliko se bude ukazala potreba sigurno ćemo je opet angažovati-kazala je direktorka Stojanović.

  Direktorka je kazala da “niko iz partija vladajuće koalicije nije vršio pritisak na nju da ne produži ugovor o radu odbornici Đorđević” i dodala da ona lično nije član nijedne stranke.

  Odbornica Đorđević je predhodno ocenila da je njen otkaz “čist politički revanšizam”.

  – Znala sam da će me otpustiti jer sam se usprotivila nalogu stranke, koja je deo vladajuće koalicije u Nišu. Odmah posle najave da ću glasati protiv odluke o Niškom aerodromu ,isključena sam iz Jedinstvene Srbije- kazala je ona.

  Đorđević je dodala da se ne kaje što je tako odlučila jer “mora da se bori za interese svog grada Niša i građana koji su glasali za nju”.


  DIREKTORKA SUMNJA DA ODBORNICA VRŠI PRITISAK DA JOJ SE PRODUŽI UGOVOR

  -Jelena Đorđević je bila upoznata sa činjenicom da se sa bolovanja  vraća radnik na čijem je mestu radila. Sumnjam da je namerno izašla u javnost sa stavom da neće podržati odluku o Aerodromu kako bi na taj način izvršila pritisak da joj se produži ugovor o radu-rekla je direktorka “ Objedinjene naplate”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi