More

  Direktor Urgentnog centra u Nišu Miodrag Lazić preminuo od koronavirusa

  • Doktor Miodrag Lazić, direktor UC u Nišu, preminuo je od posledica koronavirusa
  • Sindikat lekara i farmaceuta zamolio je Lazićeve kolege Srbiji da mu u sredu 15. aprila u 10 časova minutom ćutanja odaju počast
  • Lazić je iskusni i nagrađivani hirurg, koji je između ostalog devedesetih vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu

  Sindikat lekara i farmaceuta Srbije(SLFS) saopštio je danas da je u Kliničkom centru(KC)Niš od posledica zaraze novim koronavirusom preminuo direktor Urgentnog centra te zdravstvene ustanove Miodrag Lazić (64).

  – Molimo sve lekare u Srbiji da u sredu 15. aprila u 10 časova minutom ćutanja odaju počast i ovom našem preminulom kolegi. Žrtve ne smeju ostati bezimene. Brinite o svojim lekarima da bi oni brinuli o vama – objavio je SLFS na Fejsbuk profilu.

  Lazić je početkom aprila smešten u Kovid centar KC Niš, a mediji su izvestili da je danima bio u teškom stanju. Pomoćnik generalnog direktora KC i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković je krajem prošle sedmice demantovao pisanje medija da je Lazić na respiratoru, navodeći da on samo prima kiseonik, da je “u stabilnom stanju” i “dobro raspoložen”.

  Lazić je iskusni i nagrađivani hirurg, koji je između ostalog devedesetih vodio Srpsku ratnu bolnicu u Sarajevu, a nakon toga objavio autobiografsku knjigu “Dnevnih ratnog hirurga”, u kojoj govori o četvorogodišnjem hirurškom iskustvu u ratom zahvaćenoj Bosni i Hercegovi

  Dobitnik je stručnih priznanja, a 1994. godine mu je Patrijarh SPC Pavle dodelio orden „Svetog Save“. Radio je nekoliko decenija u niškom Kliničkog centru, bio je član Upravnog odbora, a od 2012. godine je rukovodilac Urgentnog centra.

  Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.


  Lazić:  Nisam hteo da se krijem, otišao sam časno i pošteno

  -Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik ali cast i ponos mi nije dozvoljavao da se sklonim. Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja-bile su poslednje reči doktora Miodraga Lazića  upućene prijateljima, koje je zamolio da ga isprate uz pesmu „Marš na Drinu“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi