More

  DIREKTOR POLICIJE: PALJENJE AUTOMOBILA UNOSI NEMIR, POČINIOCI NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO

  • U saopštenju MUP-a navodi se da je Vladimir Rebić nakon sastanka Direkcije policije sa načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji naveo da su angažovane sve nadležne službe da rasvetljavanju tih dogadjaja
  • Rebić je kazao da se intenzivno radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za ova krivična dela bili uhapšeni
  • Saopštenje je izdato nakon serije paljevine automobila u Nišu, Novom Sadu i Beogradu
  • Prema dostupnim podacima, na niškim ulicama je od kraja juna prošle godine zapaljeno najmanje 14 automobila
  • Nezvanični izvori su kazali da do sada nisu rasvetljene paljevine vozila dva niška funkcionera iz redova SNS-a, među kojima i vozila zamenika gradonačelnika Miloša Banđura

  foto: mc.rs

  Direktor policije Vladimir Rebić ocenio  je nakon serije paljenja automobila u više gradova u Srbije da ti slučajevi unose nemir i osećaj nesigurnost među građane Srbije i da je zato naložio da se počinioci što pre pronađu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

  Saopštenje je izdato nakon serije paljevine automobila u Nišu, Novom Sadu i Beogradu.

  U saopštenju MUP-a navodi se da je Rebić nakon sastanka Direkcije policije sa načelnicima svih policijskih uprava u Srbiji naveo da su angažovane sve nadležne službe da rasvetljavanju tih dogadjaja.

  – Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza kako bi odgovorni za ova krivična dela bili uhapšeni. Oni koji misle da mogu da se ponašaju bahato, neće proći nekažnjeno- rekao je Rebić posle sastanka.

  U Nišu su u noći između 12. i 13. avgusta, ispred kuće biznismena Ivana S., inače vlasnika lanca poznatih i elitnih hotela, izgorela dva automobila.

  Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar je podmetnut.

  Izvori iz policije su kazali da se radi o o automobilu „BMW“ i citroenu „pikaso“. Prema izjavama svedoka, prvo je zapaljeno jedno vozilo, a onda se plamen proširio i na drugo.

  U noći između 10. i 11. avgusta izgoreo je parkirani automobil  marke „BMW“ u vlasništvu supruge inspektora grupe za razbojništva odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Niš.

  Nezvanični izvori iz policije su kazali da je ono poliveno zapaljivom tečnošću nakon čega je „delovano otvorenim plamenom“. Za sada se ne zna da li je meta napada bio policijski inspektor, njegova supruga ili drugo vozilo na parkingu.

  Prema dostupnim podacima, na niškim ulicama je od kraja juna prošle godine zapaljeno najmanje 14 automobila.

  Među upaljenim vozilima nalazili su se i automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura i direktora javnog preduzeća Tržnica Gorana Đorđevića, koji su i funkcioneri SNS-a, kao i bivšeg zamenika načelnika niške policije Zorana Bogdanovića, koji je nakon toga postavljen na funkciju načelnika pirotske policije. Zapaljeni su, takođe, i automobili policijskih službenika, kao i građana.

  Policija i tužilaštvo su do sada uglavnom ćutali ili davali šture informacije u vezi sa ovom serijom paljevina.

  Prema nezvaničnim informacijama, do sada nisu rasvetljene paljevine vozila dva gradska funkcionera, koje su izazvale najveću pažnju javnosti.

  Zamenik gradonačelnika Banđur nedavno je kratko kazao da ni nakon devet meseci od paljenja njegovog automobila „nema nova saznanja o slučaju“. On je, međutim, neposredno nakon požara, koji se dogodio sredinom novembra prošle godine, kazao da on „ima političku pozadinu“, te da sumnja da su u taj slučaj umešani „pojedini pripadnici SNS-a koji su u sprezi sa kriminalnim strukturama“.

  Nezvanični izvori iz PU Niš saopštili su da su do sada navodno od svih slučajeva rasvetljena tri- paljevine dva automobila policijskih službenika i jednog građanina Niša.

  Nakon serije ovakvih požara, početkom ove godine, smenjen je načelnik niške policije Ninoslav Mitić, a smena se dovodila u vezu sa „traljavom“ istragom u vezi sa tim slučajevima.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi