More

  DIREKTOR NIŠKOG AERODROMA: NISU POSKUPELE KARTE ZA AVIO LETOVE LOUKOSTERA IZ NIŠA

  • Dušan Knežević, v.d. direktora Aerodroma “ Konstantin Veliki” u Nišu kaže da je veće interesovanje putnika za letove iz niške vazdušne luke prouzrokuje više cene karata
  •  Putnici su shvatili da moraju planirati mnogo meseci ranije svoje putovanje, kako bi avio kartu kupili po stvarno maloj ceni, dok će oni koji žele da kupe avio kartu “ kasno” morati da plate veću cenu, naglašava on
  • Knežević kaže da su cene karata veoma niske, navodeći primer da se 3. jula iz Niša do Beča može odleteti za samo 1.199 dinara
  • On smatra da će nove avio linije doprineti da će se promet na Niškom aerodromu tokom 2020.godine povećati do oko 500.000 putnika

  Vršilac dužnosti direktora Aerodroma “ Konstantin Veliki “ u Nišu Dušan Knežević kaže da su netačne informacije, koje su se mogle pročitati na društvenim mrežama, da su poslednjih meseci poskupele karte za letove niskotarifnih avio kompanija iz niške vazdušne luke.

  -Pouzdano znamo da veće interesovanje putnika i potražnja za kartama prouzrokuje više cene avio karata. Prošlo je početno vreme letova loukoster kompanija iz Niša kada se karta nije kupovala mnogo ranije. Ljudi su shvatili da moraju planirati mnogo meseci ranije svoje putovanje, kako bi kartu kupili po stvarno maloj ceni-objašnjava Knežević.

  On upozorava da će “oni koji se kupovine karata sete relativno kasno, na primer mesec dana ranije ili čak i manje, imati ponudu sa većom cenom nego proteklih godina”.

  Knežević konstatuje da su cene karata za letove niskotarifnih kompanija iz Niša i dalje veoma niske.

  -Navešću primere od pre nekoliko dana, uzete sa sajtova na kojima  je moguće kupiti avio karte. Cene karata su za jedan pravac. Karta Niš-Beč za 3. jul koštala je 1.199 dinara. Niš-Bratislava za 10. jun je iznosila 14.99, a Niš-Milano za isti datum 14.99 evra. Karta Niš-Stokholm za 16. maj  se mogla kupiti za 14.99 evra. Cena karte Niš-Malme za 15. maj iznosila je 4.275, ali za 2. juli 1.799 dinara-kaže v.d. direktora.

  Knežević ističe da na cenu karata JP „Aerodrom Niš“ nije uticao ni na koji način, jer se cena ni jedne usluge koju pružamo kompanijama nije promenila od prvog dana početka njihovog letenja iz Niša.

  Prema njegovim rečima, na celu situaciju utiče i porast cene avio-goriva što je delom uticalo na nešto višu cenu prosečnih karata.

  Sa  Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu  može se odleteti  do 11  evropskih gradova.


  VIZ ER OD SUTRA OPET LETI ZA MALME

  Avioni kompanije „Viz er“ (Wizz Air) od sutra će ponovo leteti između Niša i Malmea, nakon što je ta linija ukinuta 7. januara.

  Avioni će saobraćati između Niša i Malmea svake srede i nedelje do sredine septembra, a potom svakog ponedeljka i petka.

  Prema ranijim podacima,  JP „Aerodrom Niš“, liniju Niš-Malme godišnje je koristilo 32.000 putnika.

  V.d. direktora Niškog aerodroma Dušan Knežević kaže da je vraćanje te avio linije, kao i najava za uspostavljanja letova od javnog interesa, uticalo na njegovu  izjavu da će se promet tokom 2020.godine povećati do oko 500.000 putnika. -Primeri ostvarenih prometa putnika na aerodromima u Skoplju i Prištini (preko dva miliona) ukazuju da je putnički potencijal za aerodrom „Konstantin Veliki“ svakako veći od postojećeg prometa. U saradnji sa osnivačem ćemo raditi na ugovaranju novih linija, pogotovu što su u svim parametrima (pre svega kvalitet usluge i vreme opsluživanja aviona, što je posebno značajno za niskotarifne kompanije) postojeće kompanije zadovoljne saradnjom-objašnjava Knežević.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi