More

  Direktor Kliničkog centra Niš tužio tu zdravstvenu ustanovu zbog neisplaćenih dnevnica

  • Zoran Radovanović, direktor KC, tužio je zdravstvenu ustanovu na čijem je čelu zbog neisplaćenih dnevnica za putovanja u protekle tri godine i traži naknadu od 300.000 dinara, plus kamate i troškove parnice
  • Radovanović je 27. jula ove godine, u jeku drugog talasa korona virusa, zahtevao od rukovodioca nemedicinske službe za ekonomsko-finansijske poslove Tatjane Milošević isplatu dnevnica za putovanja, ali je taj njegov zahtev odbijen
  • Imajući u vidu da niste dostavili naloge za putovanja, izveštaj zašto ste putovali i druga dokumenta kojima se putni troškovi uobičajeno pravdaju, kao  činjenicu da vaš zahtev nije blagovremeno podnet, kao i da obuhvata troškove putovanja za višegodinji period, nismo u mogućnosti da po njemu postupimo, navedeno je u odgovoru Radovanoviću
  • Radovanović je 13. avgusta podneo tužbu protiv KC u kojoj se navodi da je “zbog prirode posla koji obavlja, bio u obavezi da više puta u toku godine odlazi na službeni put, ali mu pripadajući iznosi dnevnica nisu isplaćivani”
  • Član Upravnog odbora niškog KC, advokat Milan Petrović potvrdio je za Danas da su uprava i pravni sektor odbili Radovanovićev zahtev kao neosnovan

  Direktor Kliničkog centra (KC) Niš Zoran Radovanović tužio je niškom Osnovnom sudu zdravstvenu ustanovu na čijem je čelu već osam godina zbog neisplaćenih dnevnica za putovanja u protekle tri godine.

  Radovanović na sudu traži odštetu od 300.000 dinara, kamate i troškove parnice.

  Direktor KC je 27. jula ove godine, u jeku drugog talasa korona virusa, zahtevao od rukovodioca nemedicinske službe za ekonomsko-finansijske poslove Tatjane Milošević isplatu dnevnica za putovanja, ali je taj njegov zahtev odbijen.

  “ Imajući u vidu da niste dostavili naloge za putovanja, izveštaj zašto ste putovali i druga dokumenta kojima se putni troškovi uobičajeno pravdaju, kao  činjenicu da vaš zahtev nije blagovremeno podnet, kao i da obuhvata troškove putovanja za višegodinji period, nismo u mogućnosti da po njemu postupimo“, navedeno je u odgovoru, koji su potpisali pomoćnik direktora KC nemedicinske službe za pravne poslove Radan Ilić i Tatjana Milošević.

  Radovanović je 13. avgusta podneo tužbu protiv KC u kojoj se navodi da je “zbog prirode posla koji obavlja, bio u obavezi da više puta u toku godine odlazi na službeni put, ali mu pripadajući iznosi dnevnica nisu isplaćivani”.

  On potražuje naknadu dnevnica za period od prethodne tri godine do dana podnošenja tužbe u skladu sa odredbom 196. Zakona o radu.

  Član Upravnog odbora niškog KC, advokat Milan Petrović potvrdio je za Medijsku kutiju da su uprava i pravni sektor odbili Radovanovićev zahtev kao neosnovan.

  “On je smatrao da su mu prava uskraćena na osnovu Zakona o radu, i ima pravo da traži od ustanove u kojoj radi. Međutim, mi smo odbili taj zahtev. Sud će odlučiti ko je u pravu”, rekao je Petrović.

  Javno pravobranilaštvo će zastupati KC jer se uprava ove zdravstvene ustanove izuzela iz postupka.

  Izvori Medijske kutije iz KC tvrde da je Radovanović tužio ustanovu na čijem je čelu jer “ je siguran da više neće biti direktor”.

  “Već dva mandata je direktor i do sada mu nije smetalo što mu nisu isplaćivane dnevnice. Međutim, pošto zna da odlazi sa rukovodeće funkcije želi da izvuče maksimum za sebe”, kažu izvori.

  Medijska kutija je već pisala da postoji više aspiranata za fotelju direktora KC u Nišu, kao i da su među najozbiljnijim kandidatima iz redova SNS Zoran Perišić, bivši gradonačelnik Niša i Radmilo Janković, aktuelni direktor Klinike za anesteziju i reanimaciju.

  Radovanović je, inače, već nekoliko meseci na bolovanju.

  Radovanović nije odgovarao na pozive i poruke Medijske kutije, tako da nismo mogli da dobijemo njegov komentar.


  Ko je Zoran Radovanović

  Zoran Radovanović  je imenovan za direktora KC Niš 2012. godine kao istaknuti funkcioner SPS. Pre toga je bio pomoćnik direktora KC, kao i načelnik kabineta na Institutu za radiologiju u Nišu. Predaje na Medicinskom fakultetu u Nišu, a prema pisanju medija ranije je po pozivu predavao i na Medicinskom fakultetu u Banjaluci i na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.

  Bio je predsednik niških socijalista, član Glavnog odbora SPS i član Izvršnog odbora glavnog odbora SPS u više mandata, kao i narodni poslanik u sazivu od 2001. godine.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi