More

  DIREKTOR EPS-A MILORAD GRČIĆ SMENIO 23 ZAPOSLENA, A MEĐU NJIMA I SKORO CELO RUKODSTVO U NIŠU

  • V.d. direktora EPS-a Milorad Grčić predložio smenu 23 zaposlena u ovom javnom preduzeću zbog kršenja procedura za izdavanje dozvola za priključenje na elektro mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola.
  • Među smenjenima je i skoro celo rukovodstvo EPS-a u Nišu – direktor Nenad Milošević i njegovi saradnici Dušan Anđelković, Dragan Đorić i Igor Todorović.
  • Grčić je naveo da su “pojedini umešani i u korupciju i da su protiv njih podnete krivične prijave”, ali nije precizirao protiv kojih radnika su podnete krivične prijave.
  • Centar za zaštitu potrošača “Forum” upozorio je da je u Nišu i okolini samo od kraja 2015. godine do marta ove godine zbog „krađe struje“ sa električne mreže isključeno najmanje 2.500 porodica, među kojima su i one sa bebama, bolesnim i starijim ljudima

  foto: Vesna Torović

  Vršilac dužnosti  direktora „Elektroprivrede Srbije“(EPS) Milorad Grčić predložio je smenu 23 zaposlena u ovom javnom preduzeću  “zbog propusta u radu čije su posledice i pad Srbije na Doing business listi Svetske banke”.

  – Istraga unutrašnje kontrole pokazala je da su pojedini zaposleni odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na elektro mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola zbog čega je Srbija, između ostalog dobila nižu ocenu Svetske banke U EPS-u neće biti zaštićenih i svi odgovorni za propuste biće kažnjeni – naveo je Grčić u saopštenju EPS-a.

  V.d.direktora EPS-a dodaje da su “pojedini  umešani i u korupciju i protiv njih su podnete krivične prijave, a deo zaposlenih kažnjen je zbog loših rezultata u smanjenu gubitaka i krađe električne energije”, ali nije precizirao protiv kojih radnika su podnete krivične prijave.

  Na osnovu  rezultata istrage, Nadzornom odboru  je predloženo da smeni skoro celo rukovodstvo EPS-a u Nišu, na čelu sa direktorom Nenadom Miloševićem, a na niže radne pozicije prebačeni su Dušan Anđelković, koordinator ODS Niš, Dragan Đorić, šef Službe za planiranje i investicije i Igor Todorović, direktor Sektora za planiranje i investicije u Nišu.

  Grčić je predložio i smenu Ljubiše Krunića, direktora ED Centar Beograd, Dragana Jeknić, direktora ED Banovo Brdo, Ivana Ilića, direktora ED Zemun, direktora ogranka Vranje, Stevice Cigulova, direktora ogranka Zrenjanin i Borka Golubovića, direktora ogranka Prijepolje

  – Smenjeni su i na prebačeni na druga radna mesta Slobodan Petrović, referent pregleda i spojeva ED Centar Beograd, kao i Rade Mirović, samostalni referent pregleda i spojeva ED Banovo brdo, Siniša Porodinčević, referent pregleda i spojeva i Ivan Marković, takođe iz ED Banovo brdo.Smenjeni su i Vladica Aleksić, direktor odseka za tehničke usluge Vranje, Dragan Đokić, vodeći stručni saradnik za podršku tržištu i smanjenje gubitaka u Loznici i Milan Škipina iz odseka za tehničke usluge Zrenjanin- navodi EPS.

  Podsetimo, “ Medijska kutija” je već pisala da je, prema podacima Centra za zaštitu potrošača “Forum”, u Nišu i okolini samo od kraja 2015. godine do marta ove godine zbog navodne neovlašćene potrošnje, odnosno „krađe struje“, sa električne mreže isključeno najmanje 2.500 porodica. EPS Distribucija je isključivala i domaćinstva sa bebama, bolesnima i starima, što Zakon o zaštiti potrošača zabranjuje.

  EPS Distribucija je „krađu struje“ često konstatovala „bez prisustva potrošača i dokaza koje zakon zahteva”, a potom je odbijala da ih priključi na mrežu iako su platili ceo iznos „neovlašćene potrošnje“ koji je utvrdila EPS Distribucija, kao i ostale utvrđene troškove, uslovljavajući priključenje izmirenjem zastarelih dugovanja, koja, zahvaljujući protivustavnim kamatama, dostižu i 1.000.000 dinara po potrošaču.

  U kolektivnoj tužbi Foruma navedeno je da su oštećenja plombe često konstatovana bez prisustva potrošača, dok je neovlašćena potrošnja „utvrđena“ iako na brojilu nije bilo magneta ili drugih uređaja, a nakon oštećenja računi za struju nisu smanjeni, već su ostali isti i redovno izmirivani. Neki od potrošača sumnjaju da su plombe oštetili sami radnici EPS Distribucije


  “KRADLJIVAC STRUJE” IZ NIŠA PODNEO TUŽBU U STRAZBURU

  Nišlija Radule Todorović zbog ovakvog postupanja EPS Distribucije početkom marta 2018.godine pokrenuo je postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, što je, po dostupnim podacima, prva tužba „kradljivca struje“ iz Srbije kojem je po tom osnovu isključena struja podneta pred ovim sudom.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi