More

  Direktor Doma zdravlja: U Nišu vakcinisano skoro 25 odsto mladih

  • U Nišu je pet odsto mladih vakcinisano više od proseka Srbije, rekao je direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan
  • On je kazao da je potrebno da imamo još nešto više od 8.000 Nišlija koji su primili obe doze da bi dostigli 50 odsto
  • Jerkan je izrazio nadu da do 25. juna Niš može da dostigne 50 odsto revakcinisanih stanovnika jer će do 20. juna više od 5.000 građana biti revakcinisano
  • Dom zdravlja se može pohvaliti sa 90 odsto vakcinisanih zaposlenih, a pri tom je pet do šest odsto zaposlenih na bolovanju, a dva do tri odsto iz opravdanih razloga ne može da primi vakcinu, precizirao je Jerkan
  Foto m.k.

  Direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan izjavio je da je u tom gradu  do sada vakcinisano skoro 25 odsto građana uzrasta od 18 do 30 godina, što je oko pet odsto više od proseka na nivou Srbije.

  -Prvu dozu vakcine protiv koronavirusa primilo je 56,6 odsto punoletnih stanovnika Niša, dok je obe doze primilo 46 odsto stanovnika. Obe doze je primilo bezmalo 98.000 gradjana, a potrebno je da imamo još nešto više od 8.000 Nišlija koji su primili obe doze da bi dostigli 50 odsto- rekao je Jerkan novinarima.

  On je izrazio nadu da do 25. juna Niš može da dostigne 50 odsto revakcinisanih stanovnika jer će do 20. juna više od 5.000 građana biti revakcinisano.

  -Dom zdravlja se može pohvaliti sa 90 odsto vakcinisanih zaposlenih, a pri tom je pet do šest odsto zaposlenih na bolovanju, a dva do tri odsto iz opravdanih razloga ne može da primi vakcinu-rekao  je Jerkan.

  U  Nišu se vakcincišu strani državljani,  kojih dnevno na vakcinalnim putnktovima bilo od 50 do 100, a sada imedju 300 i 400.

  -Predstoji nam ove nedelje vakcinacija 5.700 građana Makedonije koji su se prijavili preko Privredne komore Srbije. Očekuje nas veliki posao i angažovaćemo veći broj ekipa kako bi i naši gradjani i gradjani Makedonije primili vakcinu bez čekanja- kazao je direktor Doma zdravlja.


  U Nišu jedan pozitivan na koronu

  Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan  je kazao da epidemiloška kriva u Nišu „najzad ide naniže“.

  -Juče smo u kovid ambulantama imali 127 pacijenata, od kojih je samo jedan bio pozitivan, doduše, nedeljom je uvek manji broj pacijenata i broj pozitivnih. Proteklih radnih dana broj novoobolelih od korona virusa bio je od dva do četiri- kazao je Jerkan.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi