More

  Devojku ujela zmija u Ostrovici kod Niša

  Foto: m. k.

  Devojku iz Niša ujela je zmija za ruku u selu Ostrovica u Sićevačkoj klisuri i ona je hospitalizivana na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u tom gradu.

  -Devojka je sa roditeljima bila u prirodi u  tom selu, kad je primetila zmiju koja joj se motala oko nogu. Pokušača je rukom da je skloni, međutim, kada je uhvatila zmiju ona ju je ujela za prst desne ruke- prenose mediji.

  Roditelji su ćerku dovezli do Hitne pomoći u Nišu u stabilnom stanju ali je ona ipak hospitalizovana zbog otoka ruke.

  -Pacijentkinja (19) je na lečenju na Infektivnoj klinici, ona je svesna i komunikativna. Nije životno ugrožena. Primila je svu neophodnu terapiju, ali će ostati na klinici zbog dalje opservacije i praćenja njenog zdravstvenog stanja-saopšteno je iz niškog UKC.

  Devojka je rekla da je zmija koja je ujela imala izražene šare.

  Ilija Mitić, dobar poznavalac zmija, koji često boravi u prirodi u Sićevačkoj klisuri, objašnjava da se na osnovu devojčing opisa ne može sigurno utvrditi koja je vrsta zmije, odnosno da li je otrovnica.

  -Proleće ove godine malo kasni, dosta je bilo lošeg vremena i kiše, tako da smo svi željni sunca. Međutim, ne treba da zaboravimo da i zmije jedva čekaju sunce, tako moramo da budemo veoma obazrivi kad odlazimo u prirodu. Posebno su Sićevačke i Jelašničke klisure opasne jer je su to predeli gde ima dosta poskoka- upozorava on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi