More

  Devojčica koju je oteo Ninoslav Jovanović saslušana u Višem sudu u Nišu

  • Devojčica iz okoline Niša danas je saslušana u Višem sudu u Nišu, na suđenju Ninoslavu Jovanoviću (47) iz sela Malča, optuženom da ju je krajem prošle godine oteo i deset dana zlostavljao
  • Maloletna devojčica nije bila u sudnici već u posebnoj prostoriji, u kojoj je jedna žena bila sa njom
  • Majka devojčice Aleksandra K. rekla je da njena ćerka “ sve hrabro podnela i da je ispričala svaki detalj”.
  • Ona je rekla da im ćerka nije govorila sve detalje, kao i da su i oni prvi put čuli neke stvari, ali da im je “drago što je  govorila istinu i dokazala još jednom da je ona samo lavica i ništa više”
  • Više javno tužilaštvo nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih dela koja se Jovanoviću stavljaju na teret, ali je protiv njega jepokrenuta istraga zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora

  U Višem sudu u Nišu danas je nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz sela Malča, optuženom da je krajem prošle godine oteo i deset dana zlostavljao devojčicu staru 12 godina iz naselja Suvi Do u Nišu.

  Prvi put je suđenju prisustvovala maloletna devojčica, koja je nije bila u sudnici već u posebnoj prostoriji, u kojoj je sa njom bila jedna žena.

  Aleksandra K. majka devojčice rekla je novinarima, nakon izlaska sa suđenje koje je zatvoreno za javnost zbog zaštite interesa maloletnika, da je njena ćerka “ sve hrabro podnela i da je ispričala svaki detalj”.

  Ona je dodala da im je ćerka rekla “da joj je kamen pao sa srca što je sve ispričala”.

  Devojčicina majka je rekla da im ona nije govorila sve detalje, kao i da su i oni prvi put čuli neke stvari, ali da im je “drago što je  govorila istinu i dokazala još jednom da je ona samo lavica i ništa više”.

  Aleksandra K. je rekla da je optuženi “ bio crven, verovatno od besa”.

  Više javno tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu protiv Jovanovića krajem marta ove godine, nije saopštilo pravnu kvalifikaciju krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret. Protiv njega je, inače, pokrenuta  istraga zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna doživotnog zatvora.

  Jovanović je uhapšen u januaru ove godine na groblju u Malči, nedaleko od svoje kuće, nakon 17 dana policijske i vojne potrage. On je već osuđivan za silovanje jedne žene i jedne devojčice (1995), otmicu dve i silovanje jedne devojčice (2005) i opskurnih poruka ženama na svom fejsbuk profilu (2018), zbog čega je proveo u zatvoru 22 godine. Deo medija ga je nazvao “Malčanskim berberinom” jer svojim žrtvama seče kosu.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi