More

  Devojčica iz Niša pobegla da bi polagala prijemni ispit u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu

  • Devojčica T.B. (13) iz okoline Niša, čiji su nestanak sinoć prijavili roditelji, pronađena je rano jutros u Beogradu, gde je došla kako bi polagala prijemni ispit u Matematičkoj gimnaziji, potvrdili su Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i njena porodica
  • Zaposleni u Matematičkog gimnaziji su “primetili” devojčicu jer je zakasnila nekoliko minuta i u zgradu ušla zadihana, objašnjavajući da se nisu snašli u Beogradu
  • MUP je saopštio da su je policijski službenici pronašli nepovređenu jutros oko 3.20 časova u Ugrinovcima, u autobusu na liniji 603
  • Prema nezvaničnim informacijama, roditelji T.B. su navodno bili protiv njenog odlaska na ovaj prijemni ispit
  • Pojedini korisnici društvenih mreža izrazili su spremnost da devojčici ponude stipendiju za dalje školovanje u Matematičkoj gimnaziji

  Devojčica T.B. (13) iz okoline Niša, čiji su nestanak sinoć prijavili roditelji, pronađena je rano jutros u Beogradu, gde je došla kako bi polagala prijemni ispit u Matematičkoj gimnaziji, potvrdili su Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i njena porodica.

  Prema navodima medija, ključni trag policiji dala je direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić koja ih je obavestila da je devojčica kod njih juče polagala prijemni za upis u sedmi razred.

  Ona je rekla da su joj saradnici sinoć signalizirali kako bi upravo ona mogla da bude devojčica iz Niša čiji je nestanak prijavljen policiji, o čemu su izvestili mediji.

  Ona je proverila njene podatke i obavestila Policijsku upravu u Nišu.

  Zaposleni u Matematičkog gimnaziji su “primetili” T.B. jer je zakasnila nekoliko minuta i u zgradu ušla zadihana, objašnjavajući da se nisu snašli u Beogradu.

  Pošto u školu ulaze samo deca koja polažu, a roditelji ostaju napolju, nisu znali da je došla bez njih.

  Katić je rekla za RTS da devojčica nije otišla kući već je čekala preliminarnu listu, što nije neuobičajeno. 

  Pošto se roditelji devojčice nisu pojavili, zaposleni su je pitali da li je došla sa roditeljima, a ona je rekla da je došla sama.  

  – Bila je uznemirena kao i ostala deca koja čekaju rezultate- rekla je direktorka.  

  Kada je izašla preliminarna lista, devojčica je razgovarala sa zaposlenima u zgradi i nakon toga otišla.

  MUP je saopštio da su policijski službenici pronašli T.B. nepovređenu jutros oko 3.20 časova u Ugrinovcima, u autobusu na liniji 603.

  Prema nezvaničnim informacijama, roditelji su navodno bili protiv njenog odlaska na prijemni ispit u Matematičku gimnaziju u Beogradu.


  Tviteraši spremni da finansijski pomognu školovanje devojčice u Beogradu

  Na društvenim mražama su se oglasili građani koji su izrazili spremnost da pomognu oko finansiranja školovanja T.B. u Matematičkoj gimnaziji.

  Univerzitetski profesor Raša Karapandžić je na svom Tviter nalogu  napisao da želi da joj ponudi stipendiju za dalje školovanje i pozvao one koji je poznaju da joj prenesu da mu se javi posredstvom tvitera ili imejla.

  – Da sam direktor Matematičke gimnazije, nekoga ko je ovoliko motivisan, sada bih primio bez prijemnog – napisao je on.

  Njegovu ideju podržali su još neki korisnici Tvitera, navodeći da su spremni da  finansijski učestvuju u njoj.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi