More

  DEVETI PROTEST “1 OD 5 MILIONA” U NIŠU: VUČIĆ BI, DA JE IMALO POŠTEN, TREBALO DA PODNESE OSTAVKU ZBOG GUBITNIČKE POLITIKE PREMA KOSOVU

  • Srbija, sve i da ekonomski cveta kao što vlast govori, ne bi smela da pređe preko politike prema Kosovu i Metohiji, koja predstavlja izdaju, predaju, kapitulaciju, glupost, nesposobnost, ili sve to zajedno, rekao je večeras u Nišu narodni poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović
  • On je naglasio da o Kosovu mora da se raspravlja u Skupštini Srbije, kao i medijima i javnosti, a ne po restoranima u Njujorku ili Rimu, zbog čega građani ne znaju šta sve Aleksandar Vučić obećava
  • Ovo je najgora vlada u novijoj srpskoj istoriji, gora od najgorih, kazao je Vukadinović
  • Pre ovih protesta mi smo bili na korak do Severne Koreje i dikature, tako da su oni već uspeli, pošto smo pokazali da se ne bojimo i da ih preziremo, kazao je on, ocenjujući da “opozicija u Srbiji jeste slaba, ali da je čudo da uopšte postoji”
  • Prema njegovim rečima, aktuelna istraživanja koja govore o rejtingu Vučićeve vlasti i SNS-a su “lažna”, jer su oni od početka građanskih protesta “sve slabiji”
  • Na početku protesta, kojem je prisustvovalo više od hiljadu građana, Nišlijkama je čestitan Međunarodni dan žena 8. mart, uprkos tome što su “Jutke, Keramičari i Prvorođeni premrežili Srbiju, misleći da mogu da se iživljavaju nad ženama i građanima bez posledica”

  Narodni poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović rekao je večeras u Nišu da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da ima i malo poštenja, trebao da podnese ostavku i samo zbog gubitničke politike prema Kosovu i Metohiji.

  – Srbija, sve i da ekonomski cveta kao što vlast govori, ne bi smela da pređe preko politike prema Kosovu i Metohiji, koja predstavlja izdaju, predaju, kapitulaciju, glupost, nesposobnost, ili sve to zajedno- rekao je on na devetom protestu „Stop teroru- za Niš bez straha“, koji je deo protesta “1 od 5 miliona”.

  Pred više od hiljadu okupljenih na centralnom niškom trgu, Vukadinović je kazao da je i pre Vučićeve “patriotske” vlasti svaka vlast u Srbiji ponešto grešila ili zloupotrebila u vezi sa Kosovom, ali da nijedna nije prokockala sve šanse i poklonila sve što je imala na Kosovu, a da zauzvrat nije dobila ništa.

  – Ni baba na pijaci ne trguje kao što SNS i velike patriote Vučić i Dačić vode državnu politiku, u kojoj su izgubili i ono što su imali. Ali,  vrlo je moguće da je aktuelna garnitura u Srbiji i došla i ostala na vlasti jer je nekima u svetu nešto obećala u vezi sa Kosovom. Sada je to došlo na naplatu- rekao je Vukadinović.

  On je naglasio da o Kosovu mora da se raspravlja u Skupštini Srbije, kao i medijima i javnosti, a ne po restoranima u Njujorku ili Rimu, zbog čega građani ne znaju šta sve Vučić obećava u njihovo ime.

  – Opozicija u Srbiji jeste slaba, ali čudo je da uopšte postoji. Mi smo bili na korak do Severne Koreje i dikature, tako da su ovi protesti već uspeli, jer smo kroz njih pokazali da se ne bojimo, da ne pristajemo na ono što vlast radi, i da ih preziremo- kazao je Vukadinović.

  On je dodao da ni pređašnje vlasti nisu bile “bajne”, niti je sadašnja opozicija složna, a svi u njoj sposobni i pametni, ali da to nije i ne sme biti razlog za bilo kakvo kolebanje.

  – Kakvi god mi bili, oni su mnogo puta gori. Ovo je najgora vlada u novijoj srpskoj istoriji, gora od najgorih- ocenio je on.

  Prema njegovim rečima, aktuelna istraživanja koja govore o rejtingu Vučićeve vlasti i SNS-a su “lažna”, jer su oni “sve slabiji”- na početku građanskih protesta izgubili su nekoliko procentnih poena, a pre mesec dana još nekoliko procenata podrške.

  On je  pozvao građane da ne prekidaju protesna okupljanja, koja su “bolna za vlast” i već “imaju rezultate”, što pokazuju slučajevi Jutke, Sime iz Grocke i drugih ostavki, kojih “bez protesta ne bi bilo”.

  Okupljeni su ponovo zahtevali ostavke  ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i  Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima.

  Zatraženo je rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“, formiranje regionalnog javnog servisa  i smanjenje cene usluga Gradske toplane.

  Na početku protesta Nišlijkama je čestitan Međunarodni dan žena 8. mart, uprkos tome što su “Jutke, Keramičari i Prvorođeni premrežili Srbiju, misleći da su je dobili u amanet i da mogu da se iživljavaju nad ženama i građanima bez posledica”.

  Nakon okupljanja na trgu, učesnici protesta otišli su u šetnju do Gradske kuće, u kojoj je kabinet gradonačelnika.

  Nosili su srpske zastave i transparente “Pobunjeni gradovi”, “Vi idite mi ostajemo”, “Nas je ipak više”, “Botov je”, “Vulin je prošao lekarski pregled i psihijatriju”, “Ženama srećan 8. mart, a najviše hrabroj Mariji Lukić iz Brusa”. Uzvikivalo se “Ostavke”, “Lopovi”, “Izdaja”.

  Sledeći protest, koji inače organizuje Pokret mladih “Za Niš bez straha”, najavljen je za petak 15. mart.


  PROTESTI VEČERAS U VIŠE OD 25 GRADOVA

  Građanski protesti „1 od 5 miliona“ večeras su održani u više od 25 gradova i opština: Nišu, Novom Sadu, Užicu, Čačku, Boru, Vranju, Zaječaru, Smederevu, Valjevu, Subotici, Šapcu, Sokobanji, Požarevcu, Pančevu, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Kruševcu, Požegi, Aranđelovcu, Apatinu, Šidu, Žagubici, Vladičinom Hanu, Loznici, Leskovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Raškoj…. Protesti se održavaju od 30. novembra jednom sedmično u više od 50 gradova i opština Srbije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi