More

  DEVETA SLOBODNA ZONA U NIŠU: ZARAD MARKETINGA VLAST SPREMNA NA ŠTETOČINSKU, PA I OPASNU REKONSTRUKCIJU ULICA I MOSTOVA

  • Član predsedništva SSP Branislav Jovanović rekao je večeras da aktuelna vlast zbog predizbornog marketinga rekonstruiše ulice tako što samo „guli“ površinski sloj asfalta, umesto da zameni i kompletnu vodovodno- kanalizaciona mrežu ispod njega, koja je stara i po 30 godina
  • Jovanović je rekao da će zbog takvog „šminkanja“ ulica mimo pravila struke novi asfalt trajati samo par godina
  • On je upozorio da još nije započela rekonstrukcija „potkopanog i deformisanog“ mosta u Vrežini iako je on stavljen van upotrebe pre nekoliko meseci, već se umesto toga na njemu odvija saobraćaj, čime se ugrožava bezbednost ljudi
  • Dejan Ilić, predsednik sindikata „Sloga“ za jug Srbije, rekao je da će  vlast „debelo naplatiti“ infrastrukturne radove, pošto se prave tri nove naplatne rampe oko Niša, čime će se zatvoriti prsten oko grada, a Nišlije od sledeće godine biti u obavezi da plaćaju putarinu i na alternativnim putevima, na kojima je vožnja do sada bila besplatna

  Član Predsedništva Stranke slobode i pravde Branislav Jovanović ocenio je večeras da asfaltiranje ulica u Nišu predstavlja štetočinski predizborni marketing aktuelne vlasti i upozorio da „renoviranje“ pojedinih mostova ugrožava čak i živote građana.

  Na devetoj Niškoj zoni slobode Jovanović je kazao da se ulice u gradu asfaltiraju mimo pravila struke, pošto se menja isključivo tanki površinski sloj asfalta, a ne i vodovodna i kanalizaciona mreža ispod njega, koja je stara i po 30 godina. Prilikom „rekonstrukcije“ ne popravljaju se čak ni trotoari ili ivičnjaci.

  Ispod uklonjenog habajućeg sloja asfalta u nekim slučajevima „ostaje zemlja“, umesto da se sipa obavezni drobljeni kamen, koji bi omogućio da asfaltni sloj duže traje, rekao je.

  – Zbog ovako nestručnih radova, koji predstavljaju puku „šminku“ zarad političkog marketinga vlasti, novi asfalt će trajati samo par godina- prognozirao je Jovanović, koji je dugo godina bio rukovodilac u niškoj Direkciji za izgradnju grada.

  On je rekao da je još veći problem most u niškom naselju Vrežina, kojim se nesmetano kreću vozila uprkos tome što je pre nekoliko meseci zbog planirane rekonstrukcije stavljen van upotrebe. Međutim, još uvek nije izabran izvođač radova, a pesak sa mosta koji je bio brana za prolazak vozila, uklonjen je, te se saobraćaj nesmetano odvija.

  – Ovaj most je sklon padu jer je potkopan i deformisan, tako da je bezbednost svih ljudi koji prelaze preko njega ugrožena- rekao je Jovanović. 

  On je dodao da predizbornu šminku predstavlja i aktuelna izgradnja 2,5 kilometara biciklističkih i pešačkih staza prema Niškoj Banji. 

  Prema njegovim rečima, prethodna demokratska vlast u Nišu je za osam godina upravljanja gradom uradila „mnogo više“ nego naprednjačka vlast u istom periodu.

  – Sadašnja vlast za osam godina nije uradila niti jedan novi most, dok smo mi za isti period uradili šest novih mostova i jedan rekonstruisali. Dok ona „grebe“ habajući sloj asfalta, mi smo rekonstruisali ulice od centra Niša do perifernog naselja Trošarina, a rekonstrukcija je podrazumevala i promenu vodovodno- kanalizacione mreže. Ona se muči da za osam godina uradi 2,5 kilometara biciklističkih staza, a mi smo ih uradili deset puta više- rekao je on.

  Dejan Ilić, predsednik Udruženih sindikata „Sloga“ za jug Srbije, dodao je da je aktuelna vlast isplanirala da svoje infrastrukture radove „debelo naplati“ od građana.

  – Već naredne godine biće zatvoren prsten oko Niša, pošto se gradi još jedna naplatna rampa prema Doljevcu, a u planu su i rampe kod Matejevačke petlje i Niške Banje. Dakle, Nišlije će već od naredne godine debelo plaćati vožnju alternativnim putevima, koje sada koriste bez naknade- kazao je on.


  ILIĆ: RADNICI U SRBIJI PET MESECI U GODINI RADE ZA DRŽAVU

  Dejan Ilić je pozvao radnike u Srbiji da konačno „stave prst na čelo“ i počnu aktivno da se bore za bolji status i veća prava.

  – Radnici u Srbiji pet meseci u godini rade za državu. Ta „računica“ se dobije kada se od njihove bruto zarade odbiju porezi i doprinosi po osnovu rada, kao i drugi porezi koje su dužni da plate, kao što su recimo PDV na hranu ili porezi na nekretnine- rekao je on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi