More

  DESETI „PROTEST 1 OD 5 MILIONA“U BEOGRADU: GRAĐANI SRBIJE SU TAOCI ALEKSANDRA VUČIĆA

  • Pisac Marko Vidojković kazao je na večerašnjem protestu da građani Srbije žive u košmaru u koji ih je doveo predsednik Aleksandar Vučić
  • On je ocenio da je „ fenomenalno što su  različite političke opcije zajedno u borbi protiv režima Vučića”.
  • Nisu svi iz opozicije sjajni ali mislim da su dovoljno talentovani i pametni da ovaj put neće zeznuti, a ako zeznu, ulica je opet naša-poručio je pisac
  • Jedna od organizatora protesta Jelena Anasonović rekla je da “ su zbog Vučića građani Beograda deseti put na ulicama, kao I u ostalim hrabrim gradovima u Srbiji
  • Studenti Univerziteta u Beogradu organizovano su došli u tri kolone iz različitih delova grada i pridružili se protestu “ 1 od 5 miliona”
  • U Gračanici su okupljeni građani zatražili od predsednika Vučića da im objasni šta znači razgraničenje

  Pisac Marko Vidojković  rekao na večerašnjem desetom protestu “ 1 od 5 miliona” u Beogradu da “građani Srbije  žive u košmaru u kome su taoci Aleksandra Vučića“.

  -Postoje časni pravnici i advokati koji su podržali proteste u Srbiji. Pozivam ih da kada prođe Vučićeva hipnoza popišu krivična dela koje je ova bagra učinila, da svaki dinar bude vraćen a da se niko od njih više ne bavi politikom-kazao je Vidojković.

  On je rekao da „ nije fan vešala već zatvora i društveno korisno rada za sve koji su kršili zakon“

  -Fenomenalno je  što su  različite političke opcije zajedno u borbi protiv režima Vučića. Nisu svi iz opozicije sjajni ali mislim da su dovoljno talentovani i pametni da ovaj put neće zeznuti, a ako zeznu, ulica je opet naša- poručio je okušljenim građanima Vidojković.

  Okupljenima se obratila i jedna od organizatora protesta Jelena Anasonović koja im je prenela pozdrave majke čiji je sin uhapšen „samo zato što je nosio plastičnu maketu vešala na protestima“.

  -Za njih je sloboda što je Babićev vozač na slobodi, što su fantomi iz Savamale na slobodi, što su ljudi koji su razbili glavu Borku Stefanoviću na slobodi, kao i nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića. To nije sloboda Vučiću, zato smo deseti put na ulicama Beograda ali i ostalih hrabrih gradova Srbije-rekla je Anasonović.

  Na čelu protestne šetnje je po tradiciji bio veliki transparent „Jedan od pet miliona“ a na začelju poslanik Dveri Srđan Nogo je nosio plastična improvizovana vešala.

  Demonstrantima u centru grada pridružili su se studenti i građani koji su krenuli u protestne šetnje sa tri lokacije u različitim delovima grada.

  Kolona pod parolom „Budite (se) studenti“ krenula je od studentskog doma „4. april“ na Voždovcu okupljajući studente Fakulteta političkih nauka, Fakulteta organizacionih nauka, Farmaceutskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta, Saobraćajnog fakulteta, Visoke škole elektrotehnike i računarstva i građani koji su želeli da im se pridruže. Posle šetnje kroz glavne gradske ulice oni su se na trgu Slavija susreli sa kolegama sa Pravog fakulteta koji su u zasebnoj koloni krenuli od te institucije.

  Treću kolonu činili su građani koji su krenuli sa Novog Beograda okupljeni oko inicijative „Ne davimo Beograd“ i studenti Fakulteta dramskih umetnosti.

  Okupljeni građani nosili su transparente sa različitim parolama i zahtevima, od „Dole Vučić, dole kapitalizam“, „On i vas laže“, „Privatni izvršitelji, javna pljačka”, “Radnici robne kuće Beograd su uz vas“.


  U GRAČANICI ODRŽAN PROTEST “ 1 OD 5 MILIONA”

  Protesti “1od 5miliona” koji  već mesecima traju u srpskim gradovima, od prošle subote održavaju se i na Kosovu. Posle Kosovske Mitrovice večeras su protestvovali građani u Gračanici.

  Zahtevima učesnika mitrovičke protestne šetnje, koji su bili da se otkriju nalogodavci i ubice Olivera Ivanovića, i da svako u Srbiji ima pravo da slobodno misli, dodat je još jedan-“ Vučiću, šta znači razgraničenje?“

  Na protestu u Gračanici bili su organizatori prošlonedeljenog protesta u Kosovskoj Mitrovici – Marko Jakšić i Dejan Nedeljković, kao i univerzitetska profesorka Rada Trajković. Među okupljenima je bilo  i nekoliko građana iz Goraždevca.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi