More

  Deo niških demokrata izlazi na lokalne izbore

  • Doskorašnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković i deo niških demokrata učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima u Nišu na nivou grada i pet gradskih opština, potvrđeno je danas u toj stranci           
  • U saopštenju GrO DS se navodi da će Stanković i “članovi DS koji će poći njegovim putem” učestvovati na izborima Grupe građana “Niš moj grad”, čiji je Stanković jedan od osnivača
  • Prema navodima u saopštenju, Stanković je zbog toga na poslednjoj sednici GrO DS podneo ostavku na mesto predsednika, a GrO je za v.d. predsednika izabrao Vladimira Domazeta, dosadašnjeg potpredsednika odbora
  • Stanković je precizirao da će on i “članovi DS koji će poći njegovim putem” biti na svim gradskim i opštinskim listama GG “Niš moj grad”, ali da liste još uvek nisu napravljene, pa “ne zna njihov ukupan broj”
  • Prema nezvaničnim informacijama Medijske kutije, Stanković će biti drugi na izbornoj listi GG “Niš moj grad” za gradske izbore

  Doskorašnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (GrO DS) Miodrag Stanković i deo niških demokrata učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima u Nišu na nivou grada i pet gradskih opština, potvrđeno je danas u toj stranci.           

  U saopštenju GrO DS se navodi da će Stanković i “članovi DS koji će poći njegovim putem” učestvovati na izborima Grupe građana “Niš moj grad”, koja je na prošlim lokalnim izborima 2012. godine “osvojila drugo mesto, odmah iza Srpske napredne stranke”.

  Stanković je jedan od osnivača te grupe građana.

  Prema navodima u saopštenju, Stanković je na poslednjoj sednici GrO DS podneo ostavku na mesto predsednika tog odbora, a GrO je za v.d. predsednika većinom glasova izabrao Vladimira Domazeta, dosadašnjeg potpredsednika odbora.

  Gradski odbor DS je do sada sve vreme poštovao odluku Glavnog odbora stranke (GO) o bojkotu predstojećih parlamentarnih i lokalnih izbora i nastaviće to da čini, dodaje se.

  – Nisam želeo ranije da o tome govorim u javnosti, poštovao sam odluku moje stranke, ali se moj stav znao od početka: republičke izbore treba bojkotovati zbog mnogobrojnh razloga, ali na lokalne izbore treba izaći, jer se na lokalnom nivou rešavaju mnogi svakodnevni i životni problemi građana- rekao je Stanković.

  On je kazao da na lokalne izbore izlazi jer “ne želi da ostane nemi posmatrač propadanja Niša, koji je za proteklih osam godina doveden u katastrofalno loše stanje, zbog čega je neophodno da se hitno zaustavi javašluk i nesposobnost gradskih vlasti’”.

  U situaciji kada je morao da bira između stranke kojoj je “posvetio godine života”  i  sugrađana, komšija i prijatelja, izabrao je Niš, naveo je on.

  foto: Gradski odbor DS u Nišu

  Stanković je precizirao da će on i “članovi DS koji će poći njegovim putem” biti na svim gradskim i opštinskim listama GG “Niš moj grad”, ali da liste još uvek nisu napravljene, pa “ne zna njihov ukupan broj”.

  Prema nezvaničnim informacijama Medijske kutije, Stanković će biti drugi na izbornoj listi GG “Niš moj grad” za gradske izbore.

  Prvi na listi biće nekadašnji predsednik Gradske opštine Medijana i bivši funkcioner DS Dragoslav Ćirković, a treći odbornik ove GG Branislav Jovanović.


  U subotu se ponovo raspušta Gradski odbor DS u Nišu?

  Sednica Izvršnog odbora DS (IO DS) zakazana je za subotu 30. maj, ali danas  nije bilo moguće dobiti potvrdu da će jedna od tačaka dnevnog reda biti ponovno raspuštanje GrO DS u Nišu.       

  Izvršni odbor DS je raspustio niški odbor 9. marta, uz ocenu da on krši  odluku GO stranke o bojkotu izbora, te u svom sedištu “prikuplja potpise za političku organizaciju koja ide na izbore”.

  Statutarna komisija DS je 14. maja poništila odluku o raspuštanju, postupajući po Stankovićevoj žalbi, u kojoj se negiraju takve tvrdnje.    

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi