More

  Demonstranti u Nišu pozvali policiju da priđe njima, umesto da brani “diktatora Vučića”

  • Demonstranti su večeras ispred PU pozvali policiju da pređe na njihovu stranu, umesto da brani “diktatora Aleksandra Vučića”
  • Nemojte da se plašite, dođite kod nas, treba da nosite svoje policijske značke sa ponosom, a ne da vas bude sramota, poručio je jedan od govornika
  • On je kazao da “znaju da se mnogi od njih slažu sa njima, ali da zbog egizistencije i porodice to neće da kažu”
  • Protestanti su prošli ispred sedišta SNS, pored kojeg se nisu zaustavljali, već su pravili veliku buku, skandirajući “Av, av” i “Ua” i trubeći i duvajući u pištaljke, ali večeras nije bilo policijskog kordona
  • Građani su se večeras okupili peti put zaredom, u znak protesta zbog politike aktuelne vlasti, kao i načina na koji se ona bori protiv epidemije koronavirusa

  Nekoliko stotina građana, pre svega mladih, protestvovalo je večeras ispred Policijske uprave Niš, pozivajući policiju da pređe na njihovu stranu, umesto da brani “diktatora Aleksandra Vučića”, kao i građane da se pridruže protestima koji su “početak njegovog kraja”, ali će morati da traju.

  – Nemojte da se plašite, dođite kod nas, treba da nosite svoje policijske značke sa ponosom, a ne da vas bude sramota. Na ovu zgradu niko neće da krene, nemojte da branite beton, branite ovaj narod, koji je očajan, jer mu je svaki dan agonija i životarenje. Nemojte da budete Vučićevi poltroni-rekao je jedan pod govornika ispred PU,  gde su stigli nešto pre 22 časa, uz povike „Uhapsite Vučića“ , „Dođite kod nas, mi smo vaši“ i „Među nama su i vaša deca“.

  On je kazao da “znaju da se mnogi od njih slažu sa njima, ali da zbog egizistencije i porodice to neće da kažu”.

  Demonstranti su pre dolaska ispred zgrade PU išli u protestnu šetnju kroz širi centar grada, prolazeći između ostalog i pored sedišta Srpske napredne stranke, pored kojeg se nisu zaustavljali, već su pravili veliku buku, skandirajući “Av, av” i “Ua” i trubeći i duvajući u pištaljke. Ispred sedišta SNS-a nije bilo policijskog kordona, koji ga je prethodnih večeri obezbeđivao, nakon što ga je deo demonstranata prve protestne večeri gađao kamenicama, jajima i paradajzom.

   Dok su prolazili kroz najmnogoljudniji gradski kvart, Bulevar Nemanjića, oni su megafonom pitali sugrađane zašto su kod kuće kada ljudi svaki dan umiru samo zato što je aktuelna vlast morala da organizuje izbore i pokrade ih. U Sremskoj ulici su se zaustavili ispred murala poznatog ratnog hirurga Miodraga Lazića, koji je nedavno preminuo od koronavirusa, odajući mu poštu minutom ćutanja, uz ocene da ga je “država ubila nesavesnim lečenjem”. Prilikom prolaska pored Kliničkog centra Niš aplaudirali su zdravstvenim radnicima i uzvikivali “Heroji”, a grupa zaposlenih koja je stajala na kapiji im je mahala i uzvraćala pozdrave. Tokom protestne šetnje demonstranti su skandirali “Uhapsite Vučića”, “Ostavka”, “Lopovi”, “Kosovo je srce Srbije”, “Crna Gora i Srbija to je jedna familija” i “Izlazite napolje”.

  Građani su se večeras  okupili  peti put zaredom, u znak protesta zbog politike aktuelne vlasti, kao i načina na koji se ona bori protiv epidemije koronavirusa. Prethodne večeri  išli su u protestnu šetnju Bulevarom 12. februar, do ulaza u grad sa auto puta Beograd- Niš, ali ih je tu, kod skretanja ka aerodromu “Konstantin Veliki”, sačekao kordon od više desetina policajaca pod punom opremom za suzbijanje demonstracija, ne dozvoljavajući im izlazak na auto put.

  Predvodnici demonstranata, uglavnom studenti, duže od pola časa poručivali su policajacima preko megafona da “spuste štitove” i “pridriže se svom narodu”, jer imaju “istog neprijatelja”, Aleksandra Vučića, koji je, kako su kazali, “kovid Srbije”. Na kraju su se razišli, uz aplauz policajcima, pred čijim nogama su ostavili srpsku zastavu i papirnate cvetove.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi