More

  Danas prvi dan od početka epidemije korone da u Nišu nema novoobolelih?

  • Ono što sam imao priliku da pogledam, svi uzorci koji su juče bili testirani, a koliko sam video bilo ih je 120, negativni su na koronavirus, rekao je član Štaba za vanredne situacije grada Niša Žarko Ranković , uz ogradu da “ne može to da kaže sasvim precizno”
  • Prema podacima sa veb- sajta KC Niš, u toj ustanovi je do danas u 16 časova hospitalizovan 41 pacijent sa potvrđenim koronavirusom, što je 12 pacijenata manje nego juče
  • Niški KC danas nije saopštiO da li ima pacijenata koji su priključeni na respirator, odnosno šta se dogodilo sa dvoje takvih pacijenata, koliko ih je, po zvaničnim podacima, bilo juče

  Član Štaba za vanredne situacije grada Niša Žarko Ranković rekao je da je prema njegovim saznanjima današnji dan prvi od početka epidemije koronavirusa da u Nišu nema novozaraženih.

  – Ono što sam imao priliku da pogledam, svi uzorci koji su juče bili testirani, a koliko sam video bilo ih je 120, negativni su na koronavirus- rekao je Ranković, uz ogradu da “ne može to da kaže sasvim precizno”.

  On je dodao da više nema pacijenata u privremenim kovid bolnicama, pošto je juče zatvorena i poslednja privremena bolnica tog tipa, u Institutu „Radon“ u Niškoj Banji.

  Zamenik direktora KC Niš Goran Stanojević prethodno je najavio da će do kraja ove sedmice biti zatvorene još dve kovid bolnice unutar starog dela KC ukoliko ovih dana ne bude većeg priliva pacijenata sa simptomima infekcije koronavirusom.

  Stanojević je kazao da bi, ukoliko ne bude vanrednih slučajeva, ambulante i ordinacije u tim dvema klinikama, koje su veoma važne za funkcionisanje KC, ponovo mogle da budu otvorene za sve pacijente u toku naredne sedmice.

  Nova zgrada niškog KC, koja je bila u statusu kovid bolnice mesec i po dana, otvorena je za sve pacijente prošlog ponedeljka.

  Ukoliko se Stanojevićeva najava realizuje, u niškom KC će od sledeće sedmice ostati još dve kovid bolnice.

  Prema podacima sa veb- sajta KC Niš, u toj ustanovi je do danas u 16 časova hospitalizovan 41 pacijent sa potvrđenim koronavirusom, što je 12 pacijenata manje nego juče.

  Niški KC danas nije saopštio da li ima pacijenata koji su priključeni na respirator, odnosno šta se dogodilo sa dvoje takvih pacijenata, koliko ih je, po zvaničnim podacima, bilo juče.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi