More

  ČETVRTI PROTEST “1 OD 5 MILIONA” U NIŠU: LAKO JE SMENITI VUČIĆA

  Četvrti protest “1 od 5 miliona” u Nišu

  • Novinar Milojko Pantić je kazao da protesti treba da se nastave do proleća, “kad gora ozeleni”, a onda svi koji su protiv “uzurpatora” Aleksandra Vučića i “njegovih državnih razbojnika” treba da se okupe u Beogradu, opkole Skupštinu i Predsedništvo, i tu ostanu sve dok on ne bude prinuđen da ode
  • Pantić je rekao da nakon smene Vučićeve vlasti treba formirati privremenu Vladu, koja će raspisati izbore za Ustavotvornu skupštinu, ali po novom izbornom zakonu koji će “zabraniti učešće komunističko- nacionalistićko-mafijaškoj koaliciji koja 30 godina uništava Srbiju”
  • Profesor Filozofskog fakulteta u Nišu Zoran Dimić je kazao da svrha ovih protesta ne sme da bude samo promena aktuelne političke garniture, već radikalna promena načina upravljanja institucijama, koje moraju raditi u korist svih građana
  • Na protestu se okupilo oko hiljadu građana


  Kako da smenimo vođu državnih razbojnika? Lako. Treba nastaviti sa mirnim i dostojanstvenim protestima koji se održavaju u sve više gradova, a onda na proleće, kad gora ozeleni, moramo svi da se okupimo u Beogradu, opkolimo Skupštinu i Predsedništvo, i tu ostanemo sve dok taj uzurpator ne ode, kazao je večeras u Nišu novinar Milojko Pantić.

  foto: Vesna Torović

  Pred oko hiljadu više okupljenih na četvrtom protestu „Stop teroru- za Niš bez straha“, koji je deo protesta “1 od 5 miliona”, Pantić je kazao da su se građani Srbije pobunili protiv “vlasti Ali Babe i 40 državnih razbojnika”,  koji su Srbiju “pretvorili u svoju pećinu Sezam” i “kupleraj državu”, i da ta pobuna neće i ne sme stati.

  On je rekao da nakon smene predsedika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih “državnih razbojnika”, treba formirati privremenu Vladu, koja će raspisati izbore za Ustavotvornu skupštinu, ali po novom izbornom zakonu koji će “zabraniti učešće komunističko- nacionalistićko-mafijaškoj koaliciji koja 30 godina uništava Srbiju”.

  – Pokojni Zoran Đinđić je bio u pravu kada je kazao da svaka država ima svoju mafiju, a da samo u Srbiji mafija ima svoju državu. U ovom koji nam je uzurpirao državu, samozvanom “studentu generacije”, još uvek teče krv huligana koje je nekada predvodio Arkan. Arkan je i dalje njegov “komandant”, a mi smo za njega “ološi”- rekao je Pantić.

  On je kazao da na protestima učestvuju pristojni građani, a da ih podržava i “najznamenitiji Srbin današnjice Novak Đoković”, koji, kako je rekao, nikada nije bio na balkonu Skupštine grada Beograda jer “nije želeo da dozvoli da se njegov uspeh politizuje, a svetlost njegovih pobeda obasja uzurpatora Vučića i njegovu vlast”.

  – Sa građanima nije jedino patrijarh srpski Irinej, koji je prodao Isusovu veru za Vučevu večeru-  kazao je, dodajući da je, zato,  među okupljenima u Nišu video sveštenike SPC, kojima je važniji narod od vlasti.

  Profesor Filozofskog fakulteta Zoran Dimić je dodao da je aktuelna vlast uzurpirala sve institucije u zemlji, od mesne zajednice do Skupštine Srbije, a da su građani izbačeni iz njih, te im i ne preostaje ništa drugo do “ulice”. On je kazao da svrha ovih protesta ne sme biti promena političke garniture, već radikalna promena načina upravljanja institucijama, koje moraju raditi na korist svih građana.

  Na protestu su ponovo zahtevane ostavke  ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i  Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima.

  Zatraženo je rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“, formiranje regionalnog javnog servisa u Nišu I smanjenje cene usluga Gradske toplane.

  Protest je počeo minutom ćutanja za Stanicu Gligorijević, koja je poginula prekjuče na naplatnoj rampi Doljevac, kada je u vozilo u kojem se nalazila, kako je rečeno, u punoj brzini “udario bahati vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića”.

  Nakon okupljanja na trgu, učesnici protesta otišli su u šetnju širim centrom grada. Nosili su srpske zastave i transparente “Ovo je bre naš grad”, “Pobunjeni gradovi”, “Botov je”, “Nas je ipak više”, “Vi idite mi ostajemo”, “A preko babe ubijaš glasove”, “Vratite nam strujomere”… Skandiralo se “Hapšenja”, “Ostavke”, “Vučiću p….u”, “Vučiću lopove”, “Lopovi”.

  Sledeći protest je najavljen za petak 8. februar. Organizator protesnih okupljanja je Pokret mladih “Za Niš bez straha”.


  GDE SU OZBILJNA IMENA?

  -Ministar prosvete Mladen Šarčević je kazao da među učesnicima našeg protesta i onih koji ga podržavaju “nema ozbiljnih imena”, mada su tu srpski akademici, lideri u svojim naučnim oblastima, vrhunski stručnjaci poznati u svetu. Ali, ministar prosvete zna da oni nisu “ozbiljna imena”, jer je sam okružen sve samim ozbiljnim imenima, onima sa kupljenim diplomama: doktorom Sinišom Malim, doktorom Nebojšom Stefanovićem, Jorgovankom Tabaković, magistrom Tomislavom Nikolićem, doktorom Aleksandrom Martinovićem…, rekao je Milojko Pantić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi