More

  Četvrta žrtva koronavirusa u Srbiji doktorka iz Niša

  • Ministar zdravlja je potvrdio da je četvrta žrtva koronavirusa u Srbiji žena(60), koja je preminula juče popodne u Nišu
  • Bila je neregulisani dijabetičar i na respiratoru od 21. Marta, lekari su učinili sve ali da nisu uspeli da pomognu, rekao je ministar
  • Radi se o ginekološkinji Doma zdravlja koja je od 21. marta bila na respiratoru na Klinici za infektivne bolesti u Nišu
  • Ovo je prva žrtva koronavirusa među zdravstvenim radnicima u Srbiji, mada, kako tvrde pouzdani izvori, na Infektvivnoj klinici leči se  više zdravstvenih radnika iz Niša, Leskovca, Vranja i Prokuplja

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar  saopštio je jutros da je šezdesetogodišnja žena preminula od posledica koronavirusa juče popodne u Nišu.

  -Ona je četvrta žrtva korone u Srbiji. Bila je neregulisani dijabetičar i na respiratoru od 21. marta. Lekari su učinili sve ali da nisu uspeli da pomognu-kazao je Lončar za RTS

  Četvrta žrtva novog koronavirus, kako je saznala Medijska kutija, je ginekološkinja iz Doma zdravlja u Nišu, koja je danima bila na respiratoru na Klinici za infektivne bolesti u Nišu.

  Ona je i prva žrtva tog virusa među zdravstvenim radnicima u Srbiji.

  Inače, na Infektivnoj klinici, kako tvrde pouzdani izvori Kliničkog centra Niš, leči se više zdravstvenih radnika iz Niša, Leskovca, Vranja i Prokuplja. Lekar sa Klinike za endokrinu hirurgiju i hirurgiju dojke, koji je takođe bio na ovoj klinici, pušten je na kućno lečenje jer su se uspešno oporavili.

  Niko od zaposlenih na samoj Klinici za infektivne bolesti nije zaražen, potvrdili su izvori,  što je izuzetno važno u suzbijanju ovog virusa.

  Klinički centar Niš  je od 18. marta prestao da na svom veb-sajtu objavljuje bilo kakve informacije o broju i stanju pacijenata koji su hospitalizovano u ovoj ustanovi.

  Direktor KC Zoran Radovanović ne samo što je od početka pandemije  potpuno nedostupan novinarima, nego je zabranio direktorima klinika da bez njegovog odobrenja govore za medije. Direktor Klinike za infektivne bolesti u Nišu Miodrag Vrbić, za razliku od svojih kolega u Beogradu i Novom Sadu, uporno odbija da saopšti podatke o broju obolelih i stanju hospitalizovanih pacijenata, uz obrazloženje da za to nema saglasnost Radovanovića.

  Pojedine klinike su praktično obustavile rad jer je utrđeno da su njihovi lekari pozitivni na koronavirus, a prema nepotvrđenim informacijama, to su Klinika za endokrinu hirurgiju, Klinika za kožne i polne bolesti i Klinika za plastičnu hirurgiju,

  Branislav Tiodorović, epidemiolog krajem prošle sedmice rekao je da se na Klinici za infektivne bolesti leči ukupno devet zdravstvenih radnika, a da su dve klinike „u samoizolaciji“, ne navodeći o kojim klinikama je reč.


  Lončar: Na respiratorima 21 osoba, dve zaražene bebe dobro

  Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je ponovio da se na respiratorima nalazi 21 osoba, kao i da se dve zaražene bebe osećaju dobro.

  U Srbiji je juče do 15 časova registrovano još 54 slučaja zaražene koronavirusom, tako da je u Srbiji za sada potvđeno 303 slučaja.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi