More

  ČETRNAESTI PROTEST “ 1 OD 5 MILIONA“ U NIŠU: VUČIČ ĆE BRŽE PASTI ŠTO NAS BUDE VIŠE U BEOGRADU

  • Idemo za Beograd da pobedimo, nećemo stati dok ne vidimo Vučićev kraj, poručio je večeras u Nišu jedan od lidera SZS i čelnik Dveri Boško Obradović
  • Na večerašnjem protestu dogodio se incident jer je grupa mladića dok je Obradović govorio uzvikivala „ fašisti“, ali  policija i redari su ih oterali sa trga na kom se odražavao protest
  • Vučić ne samo što neće da razgovara sa opozicijom, nego šalje provokatore na naše skupove. Večeras je poslao kriminalce iz Doljevca-kazao je Obradović
  •  On je podsetio da SZS traži slobodne medije i fer izbore i dodao da neće odustati dok ne vidi Vučićev kraj
  • Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, pozvao je Nišlije da sutra na protestu u Beogradu ne vređaju policajce jer policija na strani naroda.
  • Odbornici SNS i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se danas u Skupštini grada kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo jer je lider Dveri govorio na protestu „ 1 od 5 miliona“ u Nišu

  Jedan od lidera Saveza za Srbiju(SZS) i predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je okupljene građane na večerašnjem protestu „ Za Niš bez straha- 1 od 5 miliona“ da u što većem broju dođu na sutrašnji protest ispred Narodne skupštine.

  – Što nas bude više u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić će prže pasti. Niš je uvek bio prvi u borbi za slobodu i demokratiju. Idemo za Beograd da pobedimo, nećemo stati dok ne vidimo Vučićev kraj- rekao je Obradović, na 14. protestu u Nišu.

  Inače, večeras je grupa mladića dok je govorio lider Dveri Boško uzvikivala „fašisti“ zbog čega su ih redari i policija mladiće udaljili sa trga na kom se održava protest. Večerašnji skup je obezbeđivala uniformisana policija, što nije bio slučaj na ranijim skupovima.

  Obradović  je podsetio da se opozicija ujedinila za četiri meseca, bez obzira na sve razlike, i da neće odustati dok ne padne Vučićev režim.

  -Tražimo slobodne medije i slobodne izbore, jer to toliki problem Vučiću. Kad skinemo ovu nenormalnu vlast, onda slobodno možete da birate. Od predsednika smo dobili odgovor da neće da razgovara sa opozicijom. I ne samo to, nego i šalje provokatore na skupove opozicije. Evo i sad je poslao kriminalce iz Doljevca da ometaju naš mirni protest-rekao je lider Dveri.

  On je dodao da fašizam u Srbiji treba tražiti na adresi SNS-a.

  -U Srbiji postoji kult nedodirljvog vođe, jer državom ne vlada SNS stranka, nego politička mafija SNS. Samo u takvoj zemlji je moguće da vlast hoće da štrajkuje glađu zbog  opozicije.Ovo nije njuz net, nego je ovo nenormalni režim Vučića-ocenio je Obradović.

  On  se osvrnuo i na današnje zatvaranje odbornika SNS u Skupštinu grada Niša, rekavši „da su se zatvorili od upada nekoga ko nikad nije hteo da upadne“.

  Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije, pozvao je Nišlije da sutra na protestu u Beogradu ne vređaju policajce jer policija na strani naroda.

  -Policajci su primorani da rade svoj posao. Nemojte da dozvolimo da se stvori amonizet između policije, vojske i naroda. Nedavno sam bio na skupu u jednoj policijkoj stanici sa 20 narko dilera, koje je načelnik te stanice pozvao da budu u prvi redovima kako bi čelnici vlasti zaštitili avoje pozicije, svoju imovimu, vile…Umesto da ti kriminalci budu u zatvoru,oni štite Vučićev režim-ocenio je on.

  Pokret mladih, koji organizuje proteste u Nišu, pozvao je Nišlije da dođu sutra u Beograd i priključe se mirnim protestima. Kako je rečeno, neće biti organizovanog prevoza, jer niko nije smeo da im iznajmi autobuse


  foto: SNS

  BOŠKO OBRADOVIĆ „ ZATVORIO“ ODBORNIKE SNS U SKUPŠTINI  NIŠAOdbornici Srpske napredne stranke i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se danas  u Skupštini grada Niša zbog toga što će, kako su naveli, večerašnjem protestu  „ Za Niš bez straha- 1 od 5 miliona“ da govori jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi