More

  ČETRDESETOSMI PROTEST “1 OD 5 MILIONA“ U BEOGRADU: OTPOR ZAGAĐENJU VAZDUHA I KULTURE

  • Građani Bora pozvali Beograđane da im pomognu u borbi protiv zagađenja vazduha
  • Učesnica protesta u Boru Irena Živković rekla je da u tom gradu nije u toku ”zagađenje već zločin“
  • Živković je precizirala da će krivičnu prijavu učesnici protesta podneti protiv zagađivača, gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića i ministra Gorana Trivana koji je „stao u zaštitu stranog investitora, a ne građana“.
  • Student Fakulteta organizacionih nauka (FON) Moma Kovačević rekao je da dekan FON-a Milija Suknović nije dopustio da se, po predlogu profesora, glasa o tome da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat
  • Studentkinja Tea Vukadin, iz organizacije protesta zapitala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića “da li će zbog njegovim granata, one padati i kod nas”
  foto: DS

  Učesnici 48. protesta “ 1 od 5 miliona” u Beogradu  pozvani su večeras da 15. novembra dođu u Bor i podrže građane koji se tamo bore protiv zagađenja vazduha.

  Učesnica protesta u Boru Irena Živković rekla je da u tom gradu nije u toku ”zagađenje već zločin“.

  -Dođite da nam pružite podršku jer se odgovorni ne plaše krivičnih prijava već građana okupljenih na ulici. Rukovodstvo RTB Bor ne dozvoljava radnicima da se pridruže protestima protiv zagađenja vazduha u tom gradu. Ugovor o RTB-u izdaja Bora-kazala je ona.

  Živković je precizirala da će krivičnu prijavu učesnici protesta podneti protiv zagađivača, gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića i ministra Gorana Trivana koji je „stao u zaštitu stranog investitora, a ne građana“.

  Student Fakulteta organizacionih nauka (FON) Moma Kovačević rekao je da dekan FON-a Milija Suknović nije dopustio da se, po predlogu profesora, glasa o tome da li je doktorat ministra finansija Siniše Malog plagijat.

  -Protesti na ulici daju rezultate i nas ne može niko zastrašiti. Bojkotovaćemo cirkus koji vlast naziva izborima. Hoćemo bojkot-naglasio je Kovačević.

  Nakon obraćanja sa platoa kod Filozofskog fakulteta, krenula je protestna šetnja koja se zaustavila kod zgrade Vlade.

  Studentkinja Tea Vukadin, iz organizacije protesta, rekla je da je zbog vlade u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić Srbija bombardovana.

  -Na zgradi Generalštaba, na kojoj se vide tragovi bombardovanja, vidi se potpis Vučića. Marinika Tepić je nedavno pokrenula pitanje da li ćemo ponovo biti bombardovani zbog njegove vlade. Da li će, Vučiću, zbog tvojih granata, one padati i kod nas-zapitala je ona, a zatim je zapevala pesmu Đorđa Balaševića „Samo da rata ne bude“, prethodno emitovanu sa zvučnika.

  foto: DS

  Protestna šetnja završena je na Savskom mostu, a organizatori okupljanja poručili su da neće dozvoliti vlastima da ga sruše.

  Student Miodrag Simović, jedan od organizatora protesta, konstatovao je da naprednjačka vlast pokušava da uradi ono što ni okupatoru nije uspelo i time pokazuje da je i ona okupatorska.

  -Okupator  je 1944. onemogućen da minira most, a građani su sačuvali mostove 1999. godine. Planovi vlasti sa tim mostom pokazuju da je ona potpuno diletantska-ocenio je on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi