More

  ČETRDESET ČETVRTI PROTEST “1 OD 5 MILIONA“ U BEOGRADU: SINIŠA MALI OD 4. NOVEMBRA NEĆE BITI DOKTOR NAUKA

  • Ministar finansija Siniša Mali od 4. novembra više neće biti doktor nauka, poručili su učesnici večerašnjeg protesta “ 1 od 5 miliona” u Beogradu
  • Jedna od učesnica blokada rada Rektorata Beogradskog univerziteta,  Valentina Reković  rekla je da su student “Izdejstvovali taj datum (4. novembar) kada će se konačno rešiti problem “lažnog doktora”
  • Profesor Filozofskog fakulteta Oliver Tošković pozvao je Malog da dođe na kamion sa kojeg se obraćaju učesnici protesta i izvini „što je prepisao svoj doktorat“
  • Predstavnik Incijative „Ne davimo Beograd“ Vladimir Radojičić ocenio je da je 19 godina kasnije Srbija ponovo okupirana jer je Vučić je oteo institucije i medije
  • Jedino “Nova stranka” i SPS obeležile 5.oktobar ispred Narodne skupštine, a socijalisti vratili ukradenu fotelju koja je pripadala tadašnjoj Saveznoj skupštini

  Na večerašnjem protestu “Jedan od pet miliona”, koji je po 44. put održan  u Beogradu, poručeno je da 4. novembra ministar finansija Siniša Mali više neće biti doktor nauka.

  Učesnici protesta su na čelo kolone tokom šetnje istakli novi transparent sa velikim natpisom „U bojkot“, a kocke na Trgu Republike ofarbali su u zlatnu boju.

  Jedna od učesnica blokada rada Rektorata Beogradskog univerziteta,  Valentina Reković  rekla je da su student “Izdejstvovali taj datum (4. novembar) kada će se konačno rešiti problem “lažnog doktora”.

  Ona je upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerku Srbije Anu Brnabić i sve njihove saradnike koji su „napadali“ blokadu rada Rektorata da li su svesni čega se sve studenti i njihovi roditelji odriču da bi se pošteno stekla diploma fakulteta.

  Profesor Filozofskog fakulteta Oliver Tošković pozvao je Malog da dođe na kamion sa kojeg se obraćaju učesnici protesta i izvini „što je prepisao svoj doktorat“.

  -Neophodno je da se omogući Odboru za etiku Univerziteta u Beogradu da na miru i bez pritisaka donesu odluku o spornom doktoratu Malog.

  Učesnike protesta on je nazvao „pravom srpskom elitom“ i zahvalio im što se „bore protiv ovog zla“.

  Protest je održan i sa idejom da se podseti na petookotbarske demonstracije nakon kojih je okončana vlast jugoslovenskog i srpskog predsednika Slobodana Miloševića.

  Predstavnik Incijative „Ne davimo Beograd“ Vladimir Radojičić podsetio je da je pre 19 godina došlo do petooktobarskih zbivanja kada je verovao da su se „izborili za demokratizaciju Srbije“ dodajući da je pogrešio u toj proceni.

  – Srbija je 19 godina kasnije ponovo okupirana jer je Vučić je oteo institucije i medije. Ne pristajemo na lažirane izbore, a na slobodnim izborima građani će ukloniti Vučića- kazao je on.

  Učesnici protesta „Jedan do pet miliona“ zastali su tokom večerašnje šetnje kod zgrade Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici u Beogradu gde su na čelo kolone istakli novi transparent sa velikim natpisom „U bojkot“.

  Umesto velikog transparenta koji su do sada nosili u protestnim šetnjama sa natpisom „Jedan od pet miliona“, sada se nosi transparent veliki transparent sa krupnim natpisom „U bojkot“ i manjim slovima, kao potpis „Jedan od pet miliona“.

  Upaljene su baklje i preko zvučnika sa kamiona se emituje „Vostani Serbije“.

  Učesnici protesta izlepili su ulazna vrata RTS-a nalepnicama koje imaju istu poruku kao i nova šetalica – „U bojkot“.

  Protestna šetnja „Jedan od pet miliona“ završena je na Trgu Republike, u centru Beograda, farbanjem kocki u zlatnu boju kako bi se pokazalo da su postupci vlasti samo farbanje stvarnosti.

  -Oni govore da smo u zlatnom dobu. Pokazali smo šta je njihovo zlatno doba, oni samo prefarbaju fasadu, a ispod se sve raspada- rekao je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

  On je rekao da je vlast rekonstruisala Trg Republike 400 dana čime mu je „ubila dušu“ i od njega napravila „prazan Vesićev plato“.


  SAMO “ NOVA STRANKA” I SPS OBELEŽILE 5. OKTOBAR

  Petooktobarske promene danas su  ispred Narodne skupštine obeležile jedino “ Nova stranka” i SPS.

  Zoran Živković, nekadašnji premijer i lider “ Nove stranke”, kazao je da se “u Srbiji nije mnogo šta promenilo od 2000. godine jer opet imamo autokratsku vlast, nije Slobodan Milošević, nego (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić – sa istim onim problemim, zlim namerama i obeležjima devedesetih“ godina.

  Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije Đorđe Milićević izjavio je danas da je za tu stranku dobro što je došlo do petooktobarskih promena jer se na taj način stranka modernizovala

  foto: SPS

  Omladina SPS-a je na 19. godišnjicu od 5. oktobra vratila ukradenu fotelju iz tadašnje Savezne skupštine, čiju su autentičnost potvrdili zaposleni u Skupštini na osnovu inventarnog broja. Kako su naveli, skupštinska fotelja je 19 godina bila u Čačku, gde ju je našao predsednik gradskog odbora SPS Čačak Nemanja Trnavac.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi