More

  ČETIRI ODBORNIKA KOJI SU ISKLJUČENI IZ DJB PRAVE SVOJU ODBORNIČKU GRUPU U SKUPŠTINI GRADA NIŠA

  • Gradski odbor “Dosta je bilo” isključio je iz stranke četiri gradska odbornika, koji najavljuju formiranje nove opozicione odborničke grupe “ Niška inicijativa”
  • Suprotsavljene strane u DJB se međusobno optužuju da su napustili osnovne principe DBJ i da nisu dobro radili
  • Sporna smena predsednice skupštinske Komisije za praćenje primene Etičkog kodeksa i člana Korisničkog saveta javnih službi

  foto: Medijska kutija

  Gradski odbor “Dosta je bilo”(DBJ) u Nišu isključio je iz članstva u stranci četiri od ukupno pet odbornika u Skupštini grada  jer su, kako su naveli, nedovoljno opoziciono delovali i napustili principe stranke.

  Isključeni odbornici Radmila Popović, Dragoslav Petrović, Srđan Nonić i Dejan Petković . međutim, tvde, da su čelnici DBJ u Nišu zaboravili na osnovne principe i upustili se u nejasnu politiku. Oni su odbili da vrate mandate DBJ i najavili da će osnovati novu odborničku grupu “ Niška inicijativa”.

  foto: Medijska kutija

  – Ko god je pratio sednice Skupštine zna da je smo smo opravdali glasove u Skupštini, a Gradski odbor nije imao nijednu pozitivnu akciju od početka rada. Pokret je napustio pravac delovanja i postao tipična beogradska stranka. Nećemo da vratimo mandate onima koji ništa ne rade-  kaže isključeni šef odborničke grupe DBJ Nonić.

  U Gradskom odboru DJB, međutim, tvrde da “imaju podršku centrale stranke”, kao i da su ovi odbornici isključeni iz stranke u redovnom disciplinskom postupku koji je protiv njih sproveden.

  – Problemi sa tih četvoro odbornika traju mesecima. Nemamo komunikaciju s njima i nismo zadovoljni njihovim radom jer kalkulišu, pošto neće da se zameraju vlastima. Poseban problem bila je samovolja šefa odborničke grupe, koji je odlučio je da smeni Mariju Ranđelović sa čela skupštinske Komisije za praćenje primene Etičkog kodeksa i Miloša Mihajlovića iz skupštinskog Korisničkog saveta javnih službi. On je sam sebe postavio za tehničkog sekretara u Skupštini grada. Ostali SMO samo sa jednim odbornikom- Markom Stojanovićem, ali smo spremni da platimo tu cenu-ističu u GO DBJ.

  Nonić odbacuje ove optužbe, a navode čelnika niškog DBJ smatra  “smešnim i neistinitim”.

  – Smenili smo Mariju Ranđelović jer nije sazvala sednicu Komisije duže od šest  meseci, a Mihajlovića jer nije sarađivao sa odbornicima. Nastavićemo da delujemo kao  opoziciona odbornička grupa- kaže Nonić.

  On dodaje da “ima saznanja da će odbornici iz pet ili šest odbora DJB u Srbiji istupiti iz stranke, iz istih ili sličnih razloga”.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi