More

  Čelnici DS optužuju niške demokrate da se spremaju za lokalne izbore

  • Dragana Rakić, potpredsednica DS, tvrdi da se lider niških demokrata Miodrag Stanković sprema za lokalne izbore, ali on to negira i kaže da se sprema za Glavni odbor(GO) stranke
  • Ona kaže da se članovi niškog odbora nalaze na listi drugih partija  i najavljuje da će u toku sledeće sedmice ponovo biti raspušten Gradski odbor DS u Nišu
  • Na sednici  GO DS bi trebalo da bude doneta konačna odluka o tome da li će naša stranka učestvovati na izborima ili će ih bojkotovati, a do tada  Gradski odbor poštuje još uvek važeću odluku stranke o bojkotu, tako da nas izbori ne zanimaju, niti u vezi sa tim bilo šta radimo, kaže Stanković
  • On dodaje da će ukoliko se lično ne budu slagali sa odlukom GO, niški odbor biti raspušten, a pojedinci koji će ići na izbore na listama drugih partija će biti isključeni iz DS

  Potpredsednica Demokratske stranke(DS) Dragana Rakić optužuje doskorašnjeg lidera niških demokrata Miodraga Stankovića, koji je sa Branislavom Jovanovićem jedan od osnivača Grupe građana „Niš moj grad“, da se sprema za izlazak na lokalne izbore. Stanković to demantuje i tvrdi da se ne sprema za izbore, već za sednicu Glavnog odbora(GO) DS 31. maja.

  Rakić kaže da će se uskoro videti da se članovi niškog odbora nalaze na listi drugih partija, te da, prema njenim rečima, oni svoju političku karijeru  mogu da nastave u nekoj drugoj stranci, ali više ne mogu da budu u DS.

  Ona najavljuje da će u toku sledeće sedmice ponovo biti raspušten Gradski odbor DS u Nišu, koji je već bio raspušten početkom marta kada je Izvršni odbor demokrata tvrdio da Stanković nije za bojkot i da hoće da izađe na izbore. Statutarna komisija je pre nedelju dana je poništila tu odluku, ali vrh stranke od toga ne odustaje.

  -Na sednici  GO DS bi trebalo da bude doneta konačna odluka o tome da li će naša stranka učestvovati na predstojećim parlametranim i lokalnim izborima ili će ih bojkotovati. Do tada, Gradski odbor DS u Nišu poštuje još uvek važeću odluku stranke o bojkotu, tako da nas izbori ne zanimaju, niti u vezi sa tim bilo šta radimo- rekao je Stanković.

  On je dodao da će njegova lična odluka zavisiti od stava stranke na GO, koja je načelno obavezujuća.

  -U slučaju da se eventualno ne slažemo sa njom, niški odbor će morati da bude raspušten, a  pojedinci koji eventualno budu mislili drugačije moći će da izađu na izbore na nekoj drugoj listi, zbog čega će biti isključeni iz stranke-objasnio je Stanković.

  Nezvanično smo saznali da je Stanković navodno pregovarao sa GG „Niš moj grad“, koja planira izlazak na lokalne izbore u gradu i pet gradskih opština, u kojima je „tražio“ da on bude na drugom mestu na listi te GG na gradskim izborima, a da „kandidati koje je predložio imaju oko jedne trećine mesta na listama za izbore u Gradu i u najvećoj Gradskoj opštini Medijana“.

  -Tada je razgovarano da Stanković i kandidati koje je predložio na izbore izađu „kao građani a ne stranački aktivisti“, uz ogradu da će se „sve konačno znati nakon 31. maja“- kazao je izvor, koji je podsetio da bi liste trebalo da budu podnete najkasnije do 5. juna.

   Izvršni odbor DS je raspustio odbor u Nišu uz ocenu da on krši  odluku GO o bojkotu izbora, te u svom sedištu “prikuplja potpise za političku organizaciju koja ide na izbore”.   

  Međutim, prema nezvaničnim informacijama u sedištu niške DS nisu prikupljani potpisi za izlazak na izbore bilo koje političke organizacije, ali su održavani sastanci GG „Niš moj grad“. Stanković je jedan od deset osnivača ove GG, „ali kao građanin“.


  Jovanović: Stanković može sa nama, ali ne kao demokrata

  Branislav Jovanović, jedan od osnivača GG “ Niš moj grad” kaže da će Miodrag Stanković moći da bude na izbornoj listi ove grupe građana samo bez članske karte DS.

  On je dodao da listu još nisu izbacili, kao i da  trenutno sa njima nastupa samo Dragoslav Ćirković iz SDS, kao  i da je on nosilac liste i u gradu i u Opštini Medijana, u kojoj je bio predsednik.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi