More

  Brnabić u Nišu: Ministarstvo finansija priprema izmene Zakona o eksproprijaciji

  • Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da Ministarstvo finansija radi na izmenama Zakona o eksproprijaciji, vodeći računa o zamerkama Nacionalnog konventa i drugih, a u skladu i sa onim što je rekao predsednik Aleksandar Vučić”
  • Ona je dodala da očekuje da u četvrtka na sednici Vlade Srbije budu usvojene izmene ovog zakona
  • Brnabić je još kazala da je Evropska unija odobrila Srbiji otvaranje četvrtog klastera

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Nišu da “Ministarstvo finansija radi na izmenama Zakona o eksproprijaciji, vodeći računa o zamerkama Nacionalnog konventa i drugih, a u skladu i sa onim što je rekao predsednik Aleksandar Vučić”.

  Nakon “Dijaloga sa mladima” ona je kazala novinarima da očekuje da predlozi izmena ovog zakona

  budu usvojeni već na sednici Vlade u četvrtak.

  Brnabić je rekla da je Evropska unija odobrila Srbiji otvaranje četvrtog klastera.

  -Sve zemlje EU su za otvaranje četvrtog klastera, ali moramo da sačekamo međuvladinu konferenciju sledeće sedmice. Nadali smo se da ćemo otvoriti još jedan klaster, ali dobro, i jedan klaster je veliki pomak- kazala je ona.

  Brnabić je naglasila da su budući zakoni koji regulišu položaj mladih bitni i za njihovo zapošljavanje, pošto je 23 odsto mladih nezaposleno.

  -Nekada ih je bilo 51 odsto, prošle godine ih je bilo 27 odsto, sada je to još manje, ali nismo zadovoljni- kazala je ona.

  Novinarima nije bilo dozvoljeno da neposredno prate razgovor premijerke sa mladima u Nišu.

  Čim uradili fotografije skupa “Dijalog sa mladima” u sali Naučno-tehnološkog parka u Nišu, zamoljeni su da izađu i razgovor prate preko televizora u hodniku, ali premijerkin dijalog sa mladima skoro da se nije čuo zbog gužve u hodniku i lošeg tona.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi