More

  BRANISLAV TRIFUNOVIĆ POZVAO BUJOŠEVIČA DA SE POVUČE SA FUNKCIJE DIREKTORA RTS

  • Na večerašnjem petom protest “ 1 od 5 miliona” zatražena ostavka generalnog direktora Radio televizije Srbije Dragana Bujoševića.
  • Glumac Branislav Trifunović poručio je Bujoševiću da je odgovoran građanima, a ne svojim ličnim interesima, interesima vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • On je podsetio direktora RTS da je u obavezi da građane informiše istinito, a ne da javni servis koristi u propagandne svrhe, obmanjuje javnost i menja činjenice.
  • Glumac Radoslav Milenković ocenio je da građani žele da žive u normalnoj zemlji gde zakon važi za sve i gde od rada može da se prehrani porodica

  Glumac Branislav Trifunović pozvao je večeras na petom protestnom skupu” 1 od 5 miliona” ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu generalnog direktora Radio televizije Srbije Dragana Bujoševića da se povuče sa funkcije, jer sramoti novinarsku profesiju

  -Bujoševiću, odgovoran si građanima, a ne svojim ličnim interesima, interesima vlasti i predsednika Srbije Aleksandra Vučića-poručio je Trifunović.

  On je podsetio da je Bujošević u obavezi da građane informiše istinito, a ne da javni servis koristi u propagandne svrhe, obmanjuje javnost i menja činjenice.

  -Načinom na koji radiš ostaćeš upisan u mračni deo istorije sunovrata medija i zloupotrebe profesije. Bujoševiću nije srpski ćutati-rekao je on, aludirajući ma naziv emisije koju je pre nekoliko godina uređivao i vodio Bujošević.

  Trifunović je kazao da “ustaje Srbija i gradovi po Srbiji i biće nas sve više jer se večeras protestvuje I u Nišu I Kragujevcu.

  Glumac Radoslav Milenković ocenio je da građani žele da žive u normalnoj zemlji gde zakon važi za sve i gde od rada može da se prehrani porodica.

  -Protesti i zahtevi nisu politika već potreba da se živi u zemlji u kojoj vladaju znanje i rad-rekao je Milenković.

  Na čelu kolone su bili veliki transparenti „Jedan od pet miliona“ i „Stop krvavim košuljama“ i dobošari. Okupljeni su nosili srpske zastave, transparente „Počelo je“, „Ti brojiš, mi odbrojavamo“ I duvali u pištaljke i trube.

  Protest je počeo minutom ćutanja preminulim glumcima Marku Nikoliću i Ivi Gregureviću i fudbalskom velikanu Dragoslavu Šekularcu. Na platou ispred Filozofskog fakulteta gde je protest počeo deljene su razglednice sa fotografijom sa prethodnih protesta na kojima piše „Subota je u Beogradu. Jedan od pet miliona“.

  Masovne demonstracije građana počele su prvo kao protest opozicionog Saveza za Srbiju pod nazivom „Stop krvavim košuljama“ zbog brutalnog prebijanja jednog od lidera SZS, Borka Stefanovića, neposredno pred početak stranačke tribine u Kruševcu. Zbog toga je prvo protestno okupljanje Savez održao upravo u Kruševcu.

  Sledeći skup pod istim nazivom održan je u Beogradu 8. decembra kada se okupilo preko 10.000 ljudi što je kasnije motivisalo i građane i aktiviste da organizuju nove protestne šetnje.

  Predsednik Vučić je posle prvog protesta rekao da neće podleći pritisku ulice, makar na proteste izašlo pet miliona ljudi, pa je sledećih četiri  protesta održano pod parolom “1 od 5 miliona”.

  Podsetimo, pored ostavke Bujoševića zahtevi građana su smena ministra policije Nebojše Stefanovića, kao I da se što pre rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića, da se otkriju nalogodavci napada na novinare i opozicionare, kao i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi