More

  BOŠKOVIĆ: INICIJATIVU „ NE DAMO NIŠKI AERODROM“ NE PREDVODI OPOZICIJA I NE FINANSIRA SE IZ INOSTRANSTVA

  • Banđur bez ikakvih argumenata povezuje Inicijativu i opoziciju jer ne zna kako da obrazloži opravdanost odluke Gradskog veća o besplatnom ustupanju  osnivačkih i vlasničkih Niškog aerodroma, kaže Miloš Bošković,član Inicijative „ Ne damo niški aerodrom“.
  • Iz Banđura izbijaju „ šešeljizam“ i „ radikalizam, tvrdi on.
  • Neopravdano je da naprednjačka vlast optužuje bilo koga za finansiranje iz inostranstva kad se Vučić i Vlada Srbije hvale da dovode inostrane finansijere, veli Bošković.
  • Banđur optužio nišku opoziciju da se krije iza maski i predvodi Inicijativu, pošto to ne sme da čini sama jer je kompromitovana
  • Čim prođe gradska slava biće određen datum održavanja sednice Skupštine grada, kaže on
  • Predsednik Skupštine grada Rade Rajković kazao je da će sledeće sedmice biti održan sastanak šefova odborničkih grupa, posle kojeg se obično u roku od pet dana saziva sednica Skupštine

  foto: Vesna Torović

  Potpuno je netačna tvrdnja zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura da se iza Inicijative „ Ne damo niški aerodrom“ kriju opozicione stranke i da imamo finansijere iz inostranstva, izjavio je za Medijsku kutiju Miloš Bošković, član Inicijative i bivši poslanik Pokreta Dosta je bilo.

  Bošković je precizirao da Banđur “bez ikakvih argumenata povezuje Inicijativu i opoziciju jer ne zna kako da obrazloži opravdanost  odluke Gradskog veća o besplatnom ustupanju  osnivačkih i vlasničkih prava Aerodroma  ‘Konstantin Veliki’  u Nišu“.

  -Iz njega izbija „šešeljizam“ i „radikalizam“ jer govori na taj način. Jedina naša veza sa opozicionim  partijama je to što sam ja bio poslanik i član Dosta je bilo- rekao je on.

  Prema njegovim rečima, neopravdano je da Banđur, koji je deo naprednjačke vlasti optužuje bilo koga da ga finansiraju iz inostranstva.

  -Pa zar državu Srbiju ne finansiraju iz Amerike i Evrope. Predsednik Srbije Aleksandar Vučič i Vlada se stalno hvale da je njihov neverovatni uspeh to što da privlače strane investitore- kazao je Bošković.

  foto: facebook profil

  Zamenik gradonačelnika Niša optužio je „ niške opozicine partije, na čelu sa  Demokratskom strankom, da predvode Inicijatvu  ‘Ne damo niški aerodrom’“.

  -Ti političari su kompromitovani  zato pod maskama vode Inicijativu. Sklinite maske i izađite na izbore da vidite koliko vam veruju građani-rekao je Banđur na jednoj niškoj televiziji.

  On je rekao je da će  sednica Skupštine grada Niša biti zakazana “čim prođe gradska slava, Sveti car Konstantin i carica Jelena”.

  -Sada imamo gradsku slavu, dok ne odu gosti, ne možemo time da se bavimo. Odmah posle gradske slave će biti poznat datum održavanja te sednice- rekao je Banđur.

  On je precizirao da “nema razloga da se oko toga odugovlači zato što su svi koji pripadaju vladajućoj koaliciji jednodušni da je dobra odluka o prenosu vlasništva Niškog aerodroma državi”.

  Sednica Skupštine grada Niša, na kojoj odbornici treba da se izjasne o predlogu da se osnivačka prava Aerodroma „ Konstantin Veliki“ u Nišu prenesu državi, najavljivana je nekoliko puta, ali još uvek nije zaklazana.

  Predsednik Skupštine Rade Rajković poslednji put je nezakazivanje sednice objasnio time da se “uvodi klimatizacija u sali nakon zimske sezone grejanja” .

  U kabineta predsednika Skupštine grada potvrdili su da su radovi na klimatizaciji završeni pre par dana.

  Na preporuku Vlade Srbije Gradsko veće je 30. marta jednoglasno usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

  Odmah posle usvajanja odluke započeli su građanski protesti u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“, a na protestima je izražena sumnja da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad ovim aerodrom kako bi narednih godina ograničila broj njegovih putnika u korist koncesionara Beogradskog aerodroma, francuske kompanije Vansi erport.

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, resorna ministarka Zorana Mihajlović i njen pomoćnik Zoran Ilić potvrdili su da koncesioni ugovor predviđa tu vrstu ograničenja.


  ŠEFOVI ODBORNIČKIH GRUPA NISU DOBILI POZIV OD PREDSEDNIKA

  Predsednik Skupštine Rade Rajković izjavio je novinarima da će sastanak šefova odborničkih grupa biti održan sledeće sedmice, posle kojeg se obično nakon pet dana zakazuje sednica Skupštine.

  -Nisam dobio taj poziv, niti imam predstavu kad će se taj sastanak održati-rekao je Srđan Nonić, šef odborničke grupe Niška inicijativa.

  3 KOMENTARA

  1. Gradsku vlast ne cine nislije vec.neki skupljeni ko.znà odakle iz nekih vukojebina, njima Nis i dobrbit.Nisa i nislija znaci koliko lanjski sneg.Kako uopste ocekivati da bilo sta urade za Nis, to nije njihov grad, a ponihovim selima nema.aerodroma.Predvodi ih kao vojni invalid, po meni mentalni, slusajte ga kada govori, nepismen covek skromnog vokabulara, bruka niska.Sramota me zbog njega sto sam nislika, nazalost.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi