More

  BORKO STEFANOVIĆ: NEMA TOG NASILJA KOJE ĆE ZAUSTAVITI SLOBODU I PRAVDU

  • Više od 500 Kruševljan zajedno sa liderima Saveza za Srbiju protestvovali su večeras jer je u njihovom gradu pre sedam dana prebijeni predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica aktivista te stranke.
  • Stefanović je poručio na tribini “ Stop krvavim košuljama” da je u Kruševcu posađeno seme jedinstva opozicije, koja mora da se izbori da Srbija bude bolja zemlja.
  • Dragan Đilas, jedan od lidera Saveza za Srbiju, najavio je da će sledeće subote biti održan miting u Beogradu jer “opozicija mora da se izbori za bolju Srbiju”.
  • Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da su “prošlog petka u Kruševcu država i organizovani kriminal postali jedno”.
  • Lider Srpskog pokreta Dveri Obradović rekao da je “ovo je početak bune na beogradske dahije i Aleksandra Vučića i da zato moramo da izađemo na ulicu”.

  foto: Vesna Torović

  Lideri Saveza za Srbiju održali su  večeras u Kruševcu tribinu “ Stop krvavim košuljama”, a pre toga je nešto više od 500 Kruševljana prošetalo centralnim gradskim ulicama  u znak protesta jer su u tom gradu pre sedam dana prebijeni lider Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica aktivista te stranke.

  foto: Vesna Torović

  – Kada su napali Bobana Jovanovića i mene, dok su me ušivali, rekao sam “Vratiću se!”. I evo me ovde pred vama. Nema tog nasilja koje će zaustaviti slobodu i pravdu. Od prošlog petka ja sam Kruševljanin po krvi-poručio je Stefanović na tribini u prepunoj sali   u Kulturnom centru u Kruševcu .

  On je kazao da će vlast SNS  “svaki put kada dođemo u Kruševac znati da im je ostalo još malo vremena”.

  -U kruševačkom Rasadniku, gde su me prebili,  posađeno je seme jedinstva opozicije. Ali nas nije okupilo zlo kao naprednjačku vlast , nego želja da Srbija postane bolja zemlja, da mladi ne odlaze iz nje, a da stariji ljudi imaju bezbrižnu starost-rekao je Stefanović.

  Dragan Đilas, jedan od  lidera Saveza za Srbiju naglasio je da ujedinjena opozicija želi da omogući građanima Srbije  “da žive u normalnoj zemlji gde šetnje nisu izraz demokratije već nešto normalno”.

  -Okupili smo se ovde jer ne želimo da bežimo već da se borimo za bolju Srbiju. Zato ćemo sledeće subote održati miting opozicije u Beogradu-kazao je Đilas.

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da su “prošlog petka u Kruševcu  država i organizovani kriminal postali jedno”.

  -Kada se to desi imate Crnu Goru, u kojoj Milo Đukanović vlada već 30 godina a našu braću iz opozicije večeras hapse. Naš diktator ima ideal Mila Đukanovića. Nisu isti jer  Đukanović nije kukavica i nije nenormalan-kazao je Jeremić.

  Jeremić je najavio da se na proleće naredne godine može očekivati referendum u vezi promene Ustava a nakon njega i izbori.

  Lider Srpskog pokreta Dveri  Obradović rekao  je da opozicija mora vratiti ideju “normalnosti i solidarnosti”.

  -Ova tiranija neće proći sama od sebe. Mi moramo da ispravimo kičmu, da pokažemo zube, da izađemo na ulicu i stavimo do znanja da to nećemo da trpimo. Veoma je važno što je zabranjeni grad Kruševac, makar na jedno veče, oslobođen. Ovo je početak bune na beogradske dahije i Aleksandra Vučića- rekao je Obradović.

  Konstantin Samofalov iz Socijaldemokratske partije konstatovao je da “Kruševac procentualno ima više kriminalaca nego Beograd i bilo koji grad u Srbiji”.

  -U Kruševcu jedan čovek je tužilac, sudija i šerif. Zadatak direktora BIA je vodi brigu o građanima i njihovoj bezbednosti a u njegovom gradu tuku građane. Sram vas bilo gospodine Bratislave Gašiću- rekao  je Samofalov.

  U toku protestne šetnje građani su nosili transparent “Ujedinjeni protiv diktature”, I izvikivali su:  “ Vučiću, lopove”, “ Vučiću, gotov si”, “ Ustala je Srbija”, “ Bando napredna”, “Izdali ste Kosovo”, ““I ja sam Borko”, Kruševac je slobodan”…


  DRAGANA RAKIĆ: GAŠIĆU, ŽENE U SRBIJE SE NEĆE SAVITI PRED TOBOM

  Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić  rekla da se nadada je Bratislav Gašić shvatio da žene u Srbiji ne kleče i da se neće saviti pred njim”.

  Vlast SNS mora da zna da ćemo od metalnih šipki koje su spremili da nam lupaju glave napraviti rešetke za zatvore u kojima će biti oniobećala je ona.

   

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi