More

  Bojkot izbora

  Gotovo je neverovatno da prosečnom stanovniku Srbije nije jasno da na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore ne treba izaći jer ne postoje osnovni demokratski i zdravstveni uslovi za njihovo održavanje.

  Ljudima je prva asocijacija kad im kažete da ne želite da glasate na „izborima na kojima se ništa ne bira“ da ste poslušali poziv na bojkot dela opozicije koju predvodi Savez za Srbiju.

  -To slušaš Đilasa, Jeremića i Lutovca. Da znaju da će osvojiti mnogo glasova oni bi se kandidovali i na izborima pokušali da pobede Vučića-kao mantru čujem sa svim strana.

  Gotovo je sigurno da većina građana Srbije koji će bojkovati izbore to neće uraditi zato što ih je pozvao Đilas, Jeremić, Lutovac, Obradović…

  Ako nekome treba poziv lidera SzS da bi se odlučio da u nedelju ostane kod kuće, taj neko onda ne razume situaciju u kojoj živimo. Ne treba nama opozicija da nam objasni da ne postoje demokratski i fer izborni uslovi, da većina medija nije slobodna i profesionalma, kao i da je pod direktnim uticajem vladajuće garniture.

  Ne treba Đilas da nam kaže da epidemija koronavirusa još nije gotova, jer smo svedoci da svakim danom raste broj zaraženih, pošto čujemo da je još neki poznanik ili prijatelj pozitivan na koronu. Kako onda da izađemo da glasamo u potpuno nebezbednim uslovima i da ugrozimo svoje i zdravlje svojih najbližih.

  Uostalom, dosta je više glasanja protiv manjeg zla. Kad jednom u Srbiji budu fer izborni uslovi, i kad imamo kandidate dostojne da ih biramo, možda nam i krene…

  (Autorka kolumne je Vesna Torović odgovorna urednica Medijske kutije)

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi