More

  BIVŠI VLASNIK “KOPERNIKUSA” SRĐAN MILOVANOVIĆ KUPIO TELEVIZIJE PRVA I O2

  • Srđan Milovanović prodao je “Telekomu” kablovskog operatera “ Kopernikus” za 190 miliona evra, a potom za 180 miliona evra kupio Prvu televiziju, O2 TV, “ Plej” radio, šest kablovskih nalala I tri internet portala.
  • Milovanovića sa vladajućom strankom SNS povezuje činjenica da je njegov brat blizanac poverenik naprednjaka u Nišu.

  foto: Prva TV

  Srđan Milovanović, donedavni vlasnik kablovskog operatera “ Kopernikus”, preuzeo je 100 odsto osnivačkih prava „Antena grupe“ u Srbiji i Crnoj Gori, u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Plej radio, šest kablovskih kanala i tri portal- Prva.rs, O2 tv.rs I  B92.net.

  Vrednost ove akvizicije iznosi 180 miliona evra, a postupak izdavanja dozvole od regulatornih tela je u toku.

   – Samo formalno kupovinu treba da odobri  još antimonopolska komisija s obzirom da “Antena grupa”  nema  40 odsto udela na tržištu u Srbiji-rekao je Milovanović.

  Podsetimo, Akcionarsko društvo “Telekom Srbija, koje je u većinskom vlasništvu države, pre mesec dana otkupilo je od Milovanovića kablovskog operatera “ Kopernikus” za 190 miliona evra.

  Inače, Milovanović je brat blizanac Zvezdana Milovanovića poverenika Srpske napredne stranke u Nišu, u čijem vlasništvu je “ Kopernikus” televizija.

  „Antena grupa“ je vodeća medijska korporacija u jugoistočnoj Evropi, koja je krajem 2009. godine preuzela  “Foks” televiziju u Srbiji, a u septembru 2010. promenila je naziv u Prva srpska televizija. 

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi