More

  Bivši funkcioneri Niškog aerodroma osnivaju pokret koji će se zalagati za „otpor“ Beogradu

  • U Nišu će sutra simbolično bito osnovan Pokret „Ne damo Niš“, koji će se zalagati za „otpor Beogradu“ i „vraćanje imovine, dostojanstva i digniteta“ Nišu, a čiji su inicijatori funkcioneri koji se nisu slagali sa odlukom Vlade Srbije da aerodrom „Konstantin Veliki“ pređe u vlasništvo državeže
  • Uz Bojana Avramovića, koji je bio direktor Regionalne razvojne agencije “Jug”, koja se strateški starala o poslovanju i razvoju niškog aerodroma, i Vladicu Đurđanovića, bivšeg direktora aerodroma, osnivači Pokreta biće i prvi simpatizeri koji budu potpisali pristupnice
  • Avramović i Đurđanović su na funkcije koje su obavljali izabrani kao kadrovi SNS-a, ali su pre godinu i po dana podneli ostavke, nakon što nisu podržali državnu odluku da “Konstantin Veliki” više ne bude u vlasništvu Grada Niša
  • Avramović najavljuje da će Pokret “Ne damo Niš” izaći na lokalne izbore uprkos tome što par meseci nije dovoljno da građani budu dobro upoznati sa idejama Pokreta “jer Niš više nema vremena za čekanje”
  • On ocenjuje da je ideja bojkota izbora “epizoda beogradskog rijalitija koja od početka nije imala šanse za uspeh
  foto: privatna arhiva

  U Nišu će sutra simbolično biti osnovan Pokret „Ne damo Niš“, koji će se zalagati za „otpor Beogradu“ i „vraćanje imovine, dostojanstva i digniteta“ Nišu, a čiji su inicijatori funkcioneri koji se nisu slagali sa odlukom Vlade Srbije da aerodrom „Konstantin Veliki“ pređe u vlasništvo Republike.

  Uz Bojana Avramovića, koji je bio direktor Regionalne razvojne agencije “Jug”, koja se strateški starala o poslovanju i razvoju niškog aerodroma, i Vladicu Đurđanovića, bivšeg direktora aerodroma, osnivači Pokreta biće i prvi simpatizeri koji sutra budu potpisali pristupnice.

  Avramović i Đurđanović su na funkcije koje su obavljali izabrani kao kadrovi Srpske napredne stranke, ali su pre godinu i po dana podneli ostavke, nakon što nisu podržali “državnu” odluku da “Konstantin Veliki” više ne bude u vlasništvu Grada Niša.

  – U godinama za nama odluke koje se tiču Niša donosile su se u Beogradu. Nišlije su više puta stavljene na stub srama. Dok se Nišu oduzimala imovina, dostojanstvo i dignitet, rukovodstvo grada, čija su imena birana u Beogradu, kao marionete su ispunjavali sve želje centralističke vlasti. Za sve to vreme, grad se raspada i tone. To mora da se promeni- navodi se u najavi osnivanja ovog Pokreta.

  Bojan Avramović dodaje da su političke stranke u Srbiji centralizovane i poluprofesionalne organizacije, a da je Niš je potpuno marginalizovan u političkom životu zemlje. Nema ga u strankama na vlasti, a ne vidi ga ni u opoziciji, kaže.

  – Ali, svako ko misli da je ovaj grad samo bunar za glasove, one sigurne i kapilarne, grdno se vara. Zato građani Niša moraju da se okrenu sebi, pruže otpor i jasno stave do znanja ostatku države da ovako više ne može- tvrdi on.

  Avramović ocenjuje da nijedna postojeća politička organizacija nije u stanju da se izbori da se Niš pita i da se njegove ideje uvažavaju. To nije u stanju ni bilo koji „poverenik“ vladajuće ili opozicione stranke u Nišu.

  – Verujem da smo nas dvojica na primeru aerodroma pokazali da može da se pruži otpor i da nam lični interesi nisu bili ispred interesa grada i građana, bez obzira na posledice- kaže.

  On najavljuje da će Pokret “Ne damo Niš” izaći na lokalne izbore, uprkos tome što par meseci nije dovoljno da građani budu dobro upoznati sa idejama Pokreta.

  – Niš više nema vremena za čekanje. Treba prekinuti podelu građana Niša na bojkotaše i one druge i izvući se iz politočkog haosa koji se “pravi” u Beogradu. Sve što radi režim i opozicija u Beogradu je najobičniji rijaliti i mi želimo da poručimo građanima Niša da ne učestvuju u tome. Podela Nišlija bi trebalo da bude drugačija: jesmo li za Niš ili za Beograd- kaže on.

  Prema njegovoj oceni, ideja bojkota izbora predstavlja “epizodu beogradskog rijalitija koja od početka nije imala šanse za uspeh”.

  – Odnos i jednih i drugih prema Nišu je isto, tako da nas sve to ne interesuje- dodaje.

  Avramović najavljuje da će se ovaj Pokret zalagati za povratak Niškog aerodoma u svojinu Grada.

  – Ali, imovina građana Niša ne može da se vrati promenom vlasti u Beogradu, jer to tamo nikog ne interesuje. Niko vam ništa neće dato, morate sami da uzmete. Zato moramo da budemo jaki, nepotkupljivi i principijelni, a to možemo jedino ako odlučujemo sami o svojoj sudbini- kaže on.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi