More

  BICIKLISTI PROTESTNOM VOŽNJOM PODSETILI DA DRŽAVA NE SME DA PREUZME NIŠKI AERODROM

  • Grupa od pedesetak biciklista pružila podršku da Aerodrom “ Konstantin Veliki” besplatno ne preuzme država.
  • Akcijom smo podsetili nadležne da je vreme da zakažu sednicu Skupštine grada, a odbornike da ne smeju da glasaju za poklanjanje Niškog aerodrome državi, kaže Miloš Bošković iz inicijative “ Ne damo niški aerodrom”.
  • Biciklisti ispred Gradske kuće simbolično zazvonilii, zviždali i duvali u pištaljke.

  Pedesetak biciklista protestnom vožnjom od centralnog gradskom trga do spomen parka na Bubnju podsetili su Nišlije da država ne sme da preuzme Aerodrom “ Konstantin Veliki “ u Nišu.

  -Ovom simboličnom akcijom  “Biciklisti voze za aerodrom” hteli smo da skrenemo pažnju građanima da nismo zaboravili na Niški aerodrom. Udruženje “ Karavan tim” iz Niša nam je pomoglo-rekao je Miloš Boškovič iz inicijative “ Ne damo niškia aerodrom”.

  On dodaje da je ovaj protest upozorio čelnike grada da  je vreme da zakažu sednicu Skupštine grada, a odbornicima da moraju da glasaju protiv poklanjanja aerodroma.

  Protestna vožnja je krenula ispred Gradske kuće, ispred koje su biciklisti zviždali u pištašljke, duvali u trube I simbolično zvonili u znak protesta što je Gradsko veće odlučilo da osnivačka I vlasnička prava Niškog aerodrome besplatno ustupe državi.

  Pored spomenika na Bubnju I simbolu tri pesnice, koji je izgrađen u čast streljanih u Drugom svetskom ratu, Vladimir Đorđević, reditelje dokumentarnog filma “Priča o slobodi”,
  održao je  „Razgovor o slobodi”  sa  učesnicima protesta.

  Na preporuku Vlade Srbije Gradsko veće je 30. marta usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

  Građanski protesti u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“počeli su odmah posle usvajanja te odluke, a na protestima je izražena sumnja da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad Niškim aerodrom kako bi narednih godina ograničila broj njegovih putnika u korist koncesionara Beogradskog aerodroma, francuske kompanije Vansi erport.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi