More

  Bez funkcija ostale direktorke dve dečije klinike UKC Niš

  • Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš Emilija Golubović podnela je ostavku na tu funkciju, na kojoj je bila deset godina, uz obrazloženje da je “previše dugo na funkciji”
  • Prema nezvaničnim izvorima, za doskorašnju direktorku Dečije klinike “poslednja kap” bila bakterijska epidemija na odeljenju intenzivne nege, koje ona i njeni saradnici već duže od decenije bezuspešno pokušavaju da reorganizuju, kako bi između ostalog sprečili i takve epidemije
  • Da nije podnela ostavku, smenili bi je, navodeći kao povod aktuelnu epidemiju bakterije seracija na odeljenju intenzivne nege, kažu ti izvori
  • Direktor UKC Zoran Perišić kaže da je svaka ostavka lični čin, a da je jedan od njegovih prioriteta da se u intenzivnoj nezi fizički odvoje bebe od dece koja tu dugotrajno i kontinuirano borave, zbog respiratornih i srčanih slabosti, koje se ne mogu držati pod kontrolom u kućnim uslovima, što doprinosi infekcijama
  • Ovih dana bez funkcije je ostala i direktorka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković, kažu naši izvori

  Direktorka Klinike za dečje interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš Emilija Golubović podnela je ostavku na tu funkciju, na kojoj je bila deset godina, uz obrazloženje da je “previše dugo na toj funkciji”.

  Direktor UKC Zoran Perišić je za novu direktorku juče postavio Ljiljanu Pejčić.

  – Previše dugo sam na čelu klinike i verujem da su sada potrebne nove snage. Već sam najavljivala da ću podneti ostavku kada se smiri situacija sa koronom, a to se sada dogodilo. Sasvim normalna i regularna primopredaja dužnosti- rekla je Golubović novinarima.

  Prema nezvaničnim izvorima, za doskorašnju direktorku Dečije klinike “poslednja kap” bila bakterijska epidemija na odeljenju intenzivne nege, koje ona i njeni saradnici već duže od decenije bezuspešno pokušavaju da reorganizuju, kako bi između ostalog sprečili i takve epidemije.

  Naši izvori kažu da se doskorašnja direktorka “umorila” od funkcije, a i od nekih uzaludnih borbi za unapređenje klinike.

  – Da nije podnela ostavku, smenili bi je, navodeći kao povod aktuelnu epidemiju bakterije seracija na odeljenju intenzivne nege- kažu.

  Oni tvrde da klinika “ne može biti odgovorna za ovakvu epidemiju”, jer do širenja ove i drugih bakterijskih infekcija na intenzivnoj nezi dolazi zbog toga što su na tom odeljenju zajedno smeštene kako bebe, tako i deca koja su zbog vrste oboljenja tu dugo, pa i godinama, često na mehaničkoj ventilaciji, te zbog toga podložna različitim infekcijama.

  Direktor UKC Zoran Perišić kaže da je ostavka lični čin, a da je koleginica Golubović i ranije najavljivala da će je podneti.

  On je kazao da lično veruje da su dva mandata od po četiri godine prava mera da se osmisle i realizuju planovi rukovodilaca, a da posle toga prirodno dolazi do zamora.

  – Što se tiče intenzivnog odeljenja na Dečijoj klinici, moj apsolutni prioritet biće da se fizički odvoje bebe od dece koja tu dugotrajno i kontinuirano borave, zbog respiratornih i srčanih slabosti, koje se ne mogu držati pod kontrolom u kućnim uslovima, mada ima i roditelja koje smo naučili kako da sami koriste uređaje za saniranje problema- rekao je Perišić, koji je na funkciji direktora UKC sedam meseci.

  Perišić je kazao da u njegove prioritete spada i nabavka skenera za Kliniku za dečije interne bolesti, kako se deca ne bi vozila na druge klinike zbog takve dijagnostike, za šta “ima podršku Ministarstva zdravlja”.

  Naši izvori sa klinike kažu da su skener već dobili, ali da treba da se reši gde da bude instaliran, pošto dogradnja klinike nije dozvoljena.

  Prema navodima naših sagovornika, doskorašnja direktorka je od ove klinike “napravila jednu od najuzornijih u UKC-u”.

  Pre tri godine, uz podršku NURDOR-a koji je prikupljao donacije građana, klinika je dobila novi blok, moderno hemato-onkološko odeljenje.

  Njenu naslednicu kao prioritet čeka ozbiljnija adaptacija dela klinike u kojem su hospitalizovane prevremeno rođene bebe, kažu oni.


  Bez funkcije ostala i Anđelka Slavković

  Ovih dana bez funkcije je ostala i direktorka Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković, kažu izvori Medijske kutije.

  Prema njihovim rečima, neposredni povod za njenu smenu je što su anesteziolozi na ovoj klinici, uz podršku doskorašnje direktorke, tražili da se vrate u sastav ove klinike, umesto da budu deo Klinike za anesteziju i invazivnu terapiju, koja je fizički i organizaciono odvojena od njih.

  Ovakva inicijativa se “nije dopala” direktoru Klinike za anesteziju Radmilu Jankoviću, a njegov stav je podržao i direktor UKC Perišić, kažu ti izvori.

  Prema njihovim rečima, novi čelnik ove klinike biće Živojin Spasić.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi