More

  Avionom iz Niša do Dablina tokom sledeće letnje sezone?

  Niskotarifna avio-kompanija „Ryanair“ dobio je slotove za pokretanje letova između Dablina i Niša tokom letnje sezone 2024, pokazuje izveštaj kompanije Airport Coordination Limited.

  Avio-kompanija je obezbedila 210 kretanja aviona na ruti, što znači 105 letova u svakom pravcu tokom predstojeće letnje sezone, koja počinje 31. marta 2024. i traje do kraja oktobra. Avio-kompanija je dodelila 39.690 sedišta na ruti, uključujući oba smera.

   „Ryanair“ može da izmeni planove i iskoristi dodeljene termine u Nišu za drugu destinaciju, međutim, avio-prevoznik je podneo zahtev za korišćenje slotova na aerodromu u Dublinu za letove ka jugoistočnom delu Srbije.

  Između Srbije i Irske trenutno ne postoje avio letovi, a Dablin je trenutno jedna od najprometnijih evropskih destinacija koja nije direktno povezana sa Beogradom putem avionskog saobraćaja.

  Srpska dijaspora u Irskoj  je prilično mala, procenjuje se oko 5.000 ljudi za koje se veruje da u zemlji živi.

  Niški aerodrom je u periodu januar-novembar prevezao rekordnih 419.013 putnika, što predstavlja povećanje od 17,6 odsto u odnosu na prošlu godinu.

  Tokom ove letnje sezone, „Ryanair“ se pohvalio najvećim brojem letova iz Niša od kada je počeo sa radom u ovom gradu 2016. godine, sa ukupno 301 polaskom.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi