More

  Arhitekte traže obustavu konkursa za idejno rešenje zgrade za Muzej i Galeriju u Nišu

  Foto: m. k.

  Društvo arhitekata Niša zahteva obustavu postupka za idejno rešenje zgrade za Narodni muzej i Galeriju savremene likovne umetnosti zbog nepoštovanja pravilnika o raspisivanju konkursa.

  Grad Niš kupio je vojni kompleks u Ulici Marka Oreškovića od Republike Srbije, gde je planirana izgradnja te nove zgrade za ove dve kulturne institucije.

  Niške arhitekte smatraju da u žiriju nema dovoljni stručnih ljudi, da nagrada od 400.000 dinara nije dovoljno stimulativna, kao i da je rok za podnošenje prijava bio 42 umesto 45 dana i to u vreme praznika.

  Članovi žirija su savetnik predsednika Srbije Dejan Savić, magistar dirigovanja, glavna urbanistkinja Niša Lidija Stefanović Nikolić, inženjer arhitekture, direktorka Narodnog muzeja Vesna Crnoglavaca arheološkinja, direktorka Galerije savremene likovne umetnosti Emilija Ćoćić-Bilić istoričarka umetnosti, profesor Građevinsko-arhitektonskog fakuleta u Nišu Zoran Bonić, arhitektkinja iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER) Milena Tokalić i arhitekta Branimir Ćirić iz Društva arhitekata Grada Niša.

  KLER-a je raspisao konkurs za idejno rešenje nove zgrade, koji je na zahtev Društva arhitekata produžen do 1. marta.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi