• Premijerka Srbije je označila danas početak gradnje 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju „Stevan Sindjelić“ u Nišu
  • Ona je najavila da će u Nišu biti izgradjeno 2.400 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, od ukupno 8.022 koliko će ih biti izgradjeno u celoj Srbiji
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučuć je istovremeno, ali 120 kilometara dalje, u Vranju, prisustvovao obeležavanju početka radova za 186 stanova za pripadnike snaga bezbednosti
  • Ministarstvo građevinarstva je prethodno saopštilo da će 376 jeftinih stanova u Nišu i Vranju za pripadnike vojske, policije i BIA graditi turska kompanija „Tašjapi“, kao i firma „Milenijum tim“, koja je rušila objekte u Savamali kako bi rasčistila teren za „Beograd na vodi“
foto: m.k.

Premijerka Srbije Ana Brnabić označila je danas početak gradnje 190 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u naselju „Stevan Sindjelić“ u Nišu.

Pritiskom na dugme građevinske mašine ona je pustila cement u temelje zgrade, koja je, sudeći po podacima sa građevinske table, počela da se gradi 31. januara.

„Polaganju kamena temeljca“ prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministarka pravde Nela Kuburović.

Brnabić je najavila da će u Nišu biti izgradjeno 2.400 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, od ukupno 8.022 koliko će ih biti izgradjeno u celoj Srbiji.

Prema njenim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ona su „na istom zadatku“, koji podrazumeva, kako je kazala, brigu o građanima, kvalitetu života i standardu.

– Predsednik i ja smo na istom zadatku, da pokažemo da ispunjavamo obećanja, i da naše reči nisu prazne reči, i da na tome radimo kakvi god bili izazovi- rekla je ona.

Prema njenim rečima, projekat izgradnje ovakvih stanova započeo je kako bi se „na najkonkretniji način zahvalili pripadnicima snaga bezbednosti koji rade najteže i najopasnije poslove i spremni su da rizikuju svoje živote da bi sačuvali bezbednost gradjana Srbije“.

Ministarstvo građevinarstva je prethodno saopštilo da će 376 jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju graditi turska kompanija „Tašjapi“, kao i firma „Milenijum tim“, koja je rušila objekte u Savamali kako bi rasčistila teren za „Beograd na vodi“.

Prema pisanju KRIK-a, Privredni sud u Beogradu je tu firmu u decembru 2016. godine prvostepenom presudom proglasio krivom zbog rušenja preostala tri objekata u Savamali,  a po tužbi vlasnika kompanije „Transport peroni“, koja je objekte koristila.

Predsednik Vučić i resorna ministarka  Zorana Mihajlović najpre su najavljivali da će u toku prošle godine početi da se gradi 1.578 jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i  BIA, a potom su taj broj smanjili na samo 378 stanova. Stanovi su počeli da se grade ove godine.

Oni bi za potrebe „bezbednjaka“ trebalo da budu izgrađeni i u Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici.

Skupština Srbije je 25. maja prošle godine usvojila leks specijalis koji omogućava izgradnju stanova za ovu kategoriju zaposlenih u javnom sektoru po subvencionisanim cenama.


„KAMEN TEMELJAC“ SIMULTANO I U VRANJU

Predsednik Srbije je istovremeno, a 120 kilometara dalje, u Vranju, prisustvovao obeležavanju početka radova na 186 stanova za zaposlene u vojci, policiji i BIA koji „pomažu građanima da se osećaju sigurno“.

On je ponovio da će cena kvadratnog metra ovih stanova iznositi 400 evra, a da će stanovi moći da se kupe na kredit sa rokom otplate od 30 godina, tako da će rata, kako je kazao, biti manja od 100 evra.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here