More

  ALEKSANDAR VUČIĆ: UČINIĆU SVE DA MEDIJI DOBIJU SNIMAK NESREĆE NA NAPLATNOJ RAMPI DOLJEVAC KOJU JE IZAZVAO AUTOMOBIL ZORANA BABIĆA

  • Predsednik Srbije je rekao da je video snimak nadzornih kamera na naplatnoj rampi Doljevac od 31. januara ove godine, kada je u nesreći koju je izazvalo vozilo koje je koristio tadašnji v.d. direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić poginula Stanika G. (52), a pet osoba povređeno, i da je on „užasan“, ali nije objasnio po kom osnovu je imao uvid u njega
  • Pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću kao predsednik Republike da zamolim nadležne državne organe da vam to pokažu, da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci, kazao je Vučić za “Glas Amerike”
  • Osnovno javno tužilaštvo u Nišu ni posle skoro sedam meseci nije podiglo optužnicu protiv Dejana S. (35), vozača v.d. direktora „Koridora Srbije“Babića, koji je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja
  • Prema zvaničnoj verziji niškog OJT, Babić je, prema sopstvenoj izjavi u istrazi, „spavao na zadnjem sedištu“
  • Nezvanični izvori su u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da zavolanom “škode” koja se velikom brzinom “zakucala” u dva automobila koja su na naplatnoj rampi čekala da plate putarinu navodno nije bio Dejan S, već sam Babić
  foto: Vesna Torović

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će „učiniti sve što je u njegovoj moći“ da mediji dobiju snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac od 31. januara ove godine, kada je u nesreći koju je izazvalo vozilo koje je koristio tadašnji v.d. direktora „Koridora Srbije“ Zoran Babić poginula Stanika G. (52), a pet osoba teže i lakše povređeno.

  – To ću da uradim, ja Vas molim da izađete na televiziju da se izvinite za sve laži koje smo izgovarali o ovom slučaju. I ništa više. Da li zaista mislite da bih bio budala da pogledam snimak i da vam kažem da je to tako. A da znam da taj snimak postoji koji bi dokazivao nešto drugo- kazao je Vučić u intervjuu za “Glas Amerike”.

  Vučić je rekao da je video snimak i da je on „užasan“, ali nije objasnio po kom osnovu je imao uvid u njega.

  – Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću kao predsednik Republike da zamolim nadležne državne organe da vam to pokažu. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci- kazao je Vučić.

  On je dodao da se “politika ne vodi na čapras divanima i šupljim pričama“.

  – Ja ću sa velikom pažnjom i željom da iščekujem vaše izvinjenje. Kao što vidite na čapras divanima i šupljim pričama ne može da se zasniva suština politike. A to je suština politike onih koji bi da sruše uspešniju, pristojnu i moderniju Srbiju. I u tome neće uspeti- kazao je Vučić.

  Prema dostupnim podacima, Osnovno tužilaštvo u Nišu (OJT) ni posle skoro sedam meseci nije podiglo optužnicu protiv Dejana S. (35), vozača v.d. direktora „Koridora Srbije“ Babića, koji je osumnjičen za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

  Javnosti još uvek nisu dostupni ni snimci sa naplatne rampe u trenutku nesreće, koje su zahtevali mediji, a u niškom OJT su kazali da će im i biti dostavljeni „nakon podizanja optužnice“.

  foto: m.k.

  Niška Policijska uprava i Klinički centar (KC) su krajem juna ove godine, a nakon intervencije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, pojedinim medijima dostavila službene beleške sačinjene odmah nakon nesreće, iz kojih se zbog „zamagljivanja“ nekih podataka između ostalog ne može videti ni ko je upravljao „škodom superb“, koja je , prema ovim beleškama, izazvala nesreću.

  Niški KC je odbio da pojedinim medijima dostavi informacije i dokumenta koji objašnjavaju zašto je Babić, koji je, kako je zvanično saopšteno, u ovoj nesreći „zadobio prelom butne kosti i naprslinu lumbalnog pršljena“, odmah nakon nesreće i „adekvatnog“ zbrinjavanja u toj ustanovi, koju zvaničnici predstavljaju kao „jednu od najboljih na Balkanu“, prebačen u Urgentni centar u Beogradu.

  – Nismo u mogućnosti da vam pružimo odgovore na postavljena pitanja jer bismo time  kao zdravstvena ustanova tercijatnog tipa prekršili Zakon o pravima pacijenata, i to članove 20, 21. i 22-  navodi se u odgovoru ove zdravstvene ustanove na zahtev medija za dostavljanje informacija i dokumentacije koji bi objasnili zašto je Babić „hitno“ prebačen za Beograd.

  Navedeni članovi zakona propisuju da podaci iz medicinske dokumentacije spadaju u „naročito osetljive podatke o ličnosti pacijenta“, te da nadležni zdravstveni radnici mogu biti oslobođeni njihovog čuvanja „samo na osnovu pismenog pristanka pacijenta, odnosno njegovog zakonskog zastupnika, ili na osnovu odluke suda“.

  Prema zvaničnoj verziji niškog OJT, „škodu “ je vozio Dejan S, vozač „Koridora Srbije“, a Babić je, prema sopstvenoj izjavi u istrazi, „spavao na zadnjem sedištu“.

  Nezvanični izvori su u pojedinim medijima i na društvenim mrežama tvrdili da za volanom “škode” koja se velikom brzinom “zakucala” u dva automobil koja su na naplatnoj rampi čekala da plate putarinu navodno nije bio Dejan S. već sam Babić.

  Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović kazao je da je, prema saznanjima koje ima, posle nesreće „šest  ili sedam ljudi vadilo Babića sa mesta vozača i prebacivalo ga na zadnje sedište“.

  On je ocenio da su snimci sa naplatne rampe Doljevac, na kojima se vidi da nakon nesreće sa vozačevog mesta izlazi Dejan S, a koje su objavili pojedini mediji, „samo loša montaža iza koje stoji BIA“.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi