More

  Aktivisti Dveri tvrde da su napadnuti dok su skupljali potpise za uzbunjivača Aleksandra Obradovića u Nišu

  • Članovi Dveri kažu da su danas napadnuti u Brzom Brodu u Nišu dok su skupljali potpise za slobodu uzbunjivača Aleksandra Obradovića, kao i da su potom privedeni u policiju
  • Čak su pokušali da otmu mobilni telefon od potpredsednice Tamara Milenković Kerković, a ti mladići su tvrdili da samo oni mogu da daju dozvolu za političke aktivnosti u Brzom Brodu i na pitanje da li su oni predstavnici države, odbili da se legitimišu i izjavili da „možda i jesu šerifi”, navode Dveri
  • Aktivisti Dveri dodaju da su se susreli sa “lokalnom paramilicijom”, kao i da je suspendovan ustavni poredak i pravo na političko delovanje
  • Načelnik Opštinske uprave Medijana Saša Markišić, pak, tvrdi da Dveri nisu imale dozvolu za štand u Brzom Brodu jer mesto gde su želeli da ga postave nije bilo u njihovoj nadležnosti

  Potpredsednica Tamara Milenković Kerković i aktivisti Dveri kažu da su ih danas u niškom naselju Brzi Brod napala dvojica mlađih ljudi  dok su skupljali potpise za slobodu uzbunjivača iz  “Krušika” Aleksandra Obradovića. Oni tvrde da su posle toga privedeni u Policijsku stanicu Medijana u Nišu.

  foto: Dveri

  -Čim smo postavili štand ti mladići su počeli da nas vređaju i prete nam. Uprkos objašnjenju da je štand prijavljen opštini Medijana članovi Dveri naši aktivisti su bili izloženi jakom verbalnom nasilju, uvredama, pretnjama i pokušajem da se otme mobilni telefon od potpredsednice. Mladići su tvrdili da samo oni mogu da daju dozvolu za političke aktivnosti u Brzom Brodu i na pitanje da li su oni predstavnici države, odbili da se legitimišu i izjavili da „možda i jesu šerifi“ – navode Dveri.

  Dveri dodaju da su se susreli sa “lokalnom paramilicijom”, kao i da je suspendovan ustavni poredak i pravo na političko delovanje.

  -Pozivamo nadležne da spreče kršenje ustavom garantovanih prava na političko delovanje. Ovo nije prvi slučaj delovanja paramilicije u Nišu. Ukoliko se slično bude ponovilo građani će morati da organizuju samoodbranu. Jasno je da je vlast izašla iz ustavnih okvira i da se opredelila za puki teror nad građanima Niša – navode Dveri.

  Dveri dodaju da je jedan od napadača pozvao telefonom nekoga u opštini Medijana.

  -Iz razgovora je moglo da se shvati da je razgovarao sa načelnikom opštine, koji mu je vrlo brzo poslao mobilnim telefonom rešenje koje su Dveri dobile za postavljanje štanda -naglašavaju  Dveri.

  Načelnik Opštinske uprave Medijana Saša Markišić, pak, tvrdi da Dveri nisu imale dozvolu za štand u Brzom Brodu jer mesto gde su želeli da ga postave nije bilo u njihovoj nadležnosti.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi