More

  AKO VLAST NE PRIHVATI ZAHTEVE OPOZICIJE, NIŠKI SAVEZ ZA SRBIJU POZVAĆE NIŠLIJE NA GRAĐANSKU NEPOSLUŠNOST

  • Različiti oblici građanske neposlušnosti će biti jedan od vidova borbe, ako do petka vlast ne ispuni zahteve opozicije, kažu lideri SZS u Nišu
  • Predsednica Dveri u Nišu Tamara Milenković Kerković najavljuje da će pozvati Nišlije da blokiraju i vrše pritiske na institucije
  • Jedan on načina borbe će  biti organizovanje različitih tribina u svim delovima Niša jer moramo da odemo biračima “na noge” i da ih upoznamo o stanju u Srbiji i Nišu, kaže jedan od lidera niškog SZS, Branislav Jovanović
  • Predstavnici niškog SZS kažu da će u petak biti održan protest, ali da ne znaju da li će u Nišu protesti biti nastavljeni
  foto: Vesna Torović

  Lideri niškog Saveza za Srbiju(SZS) kažu da će, ukoliko aktuelna vlast ne ispuni zahteve opozicije do petka, pozvati Nišlije da se protiv režima Aleksandra Vučića bore različitim oblicima građanske neposlušnosti, koji uključuju i blokadu institucija.

  -Čeka se petak, kad ćemo videti da li aktuelni režim uopšte želi da razgovara sa opozicijom. Posle toga ćemo definisati naše dalje korake. Sigurno je da će jedan vid borbe biti blokade i pritisci na institucije-kaže predsednica GO Dveri u Nišu Tamara Milenković Kerković.

  Branislav Jovanović, jedan od lidera niškog SZS i opozicioni odbornik u Skupštini grada Niša, najavljuje da će, ako budu odbijeni zahtevi opozicije, dalja borba uključivati različite oblike nenasilne građanske neposlušnosti.

  – Jedan on načina borbe će sigurno biti i organizovanje različitih tribina u svim delovima Niša. Moramo da odemo biračima “ na noge” i da ih u njihovom neposrednom komšiluku upoznamo o stanju u kojem je Srbija i Niš-kaže on.

  Čelnici niškog SZS kažu da će u petak sigurno biti održan protest “Za Niš bez straha-1 od 5 miliona” na centralnom gradskom trgu, ali da ne znaju da li će se protesti biti nastavljeni.

  -U zavisnosti od odgovora vlasti odlučićemo da li će ubuduće svakog petka uveče biti organizovani protesti građana. Bez obzira da li će protesti biti nastavljeni, pozvaćemo Nišlije i na različite oblike građanske neposlušnosti-kaže predsednica Dveri u Nišu.

  Podsetimo, opozicija je prošle subote na mitingu “Svi kao jedan-1 od 5 miliona” u Beogradu, dala rok da se do petka formira zajednička komisija vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova, izabere novi sastav Regulatornog tela za elektronske medije, kao i tehnički i uređivački timovi Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.


  PREDSEDNIK VOJNOG SINDIKATA I LIDER NIŠKIH DEMOKRATA NA PROTESTU U PETAK U NIŠU

  Na  15. protestu “ Za Niš bez straha- 1 od 5 miliona” u petak u Nišu govoriće predsednik Vojnog Sindikata Novica Antić i lider niških demokrata Miodrag Stanković.

  Protesti u Nišu prvi put su održani 11. januara i od tada neprekidno traju svakog petka uveče.

  Građani koji protestvuju u Nišu imaju svoje zahteve – ostavke  ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i  Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima. Zahtevi su i  rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“, formiranje regionalnog javnog servisa  i smanjenje cene usluga Gradske toplane.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi